Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Online konferencija
  • 31.05.2022. 14:00

Energija u poljoprivredi – kako do obnovljivih izvora?

Kako financirati proizvodnju vlastite energije kroz solarne i geotermalne elektrane, te bioplinska postrojenja - saznat ćemo uskoro na online konferenciji

Foto: Depositphotos/gyuszko
  • 815
  • 108
  • 0

Smanjiti ovisnost o uvozu energenata i okrenuti se obnovljivim izvorima energije -  nova je mantra domaćeg gospodarstva.

U okolnostima pandemije i rata na tlu Europe, svima je postalo jasnije da vlastite energetske resurse trebamo bolje iskoristiti za domaću proizvodnju hrane.

Ali kako do njih? Kako i čime realizirati investicije u proizvodnju zelene energije, pitaju se naši poljoprivrednici.

Energetsku tranziciju domaćeg agrara ne možemo postići preko noći. Ona zahtijeva zajedničko djelovanje državne i javne uprave, znanosti, industrije, poljoprivrednih proizvođača, ali i cijele ruralne zajednice.

Kako iskoristiti obnovljive izvore energije u poljoprivredi i financirati proizvodnju vlastite kroz solarne i geotermalne elektrane, te bioplinska postrojenja saznat ćemo, između ostalog, na online konferenciji "Energija u poljoprivredi – kako do obnovljivih izvora?“ koja će se održati u četvrtak, 9. lipnja 2022. od 12 sati na Zoom platformi.

Link za prijavu na konferenciju pronađite ovdje

Samo prijavljeni korisnici moći će putem chata postavljati pitanja direktno panelistima.

Naši panelisti bit će: Nenad Ukropina, direktor Enna Opskrba d.o.o., Marijan Cenger, poljoprivrednik i predsjednik Hrvatske udruge proizvođača bioplina, Saša Bukovac, pomoćnik ravnatelja Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Aleksandar Halavanja, voditelj Službe za sustavno gospodarenje energijom u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, te Mladen Škrlec, stručnjak za naftno rudarstvo iz Geotermalna energija d.o.o.

Cijela konferencija bit će izravno emitirana na YouTube kanalu Agrokluba.


Tagovi

Solarne elektrane Geotermalne elektrane Bioplinska postrojenja Energetska tranzicija Nenad Ukropina Marijan Cenger Saša Bukovac Mladen Škrlec APPRRR Program ruralnog razvoja


Autorica

Leticija Hrenković

Više [+]

Magistra politologije s dugogodišnjim iskustvom rada u institucijama državne i javne uprave vezanim za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj.


Partner

Enna Opskrba d.o.o.

Budmanijeva ulica 1, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: info@enna-opskrba.hr web: https://www.energianaturalis.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]