Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • EPPO
  • 14.07.2022. 12:20
  • Varaždinska, Varaždin

EU fondovi, pročišćavanje otpadnih voda i nova uhićenja

Tri su osobe uhićene danas zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita vezano za dodjelu radova na izvođenju projekta Dogradnja i rekonstrukcija Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, navodi EPPO.

Foto: Depositphotos/BreizhAtao (ilustracija)
  • 374
  • 98
  • 0

Zbog sumnje da su primale i davale mito u vezi korištenja EU fondova, uhićene su danas tri osobe u Hrvatskoj, objavio je Ured europskog javnog tužitelja (EPPO), koji u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, trenutno provodi hitne dokazne radnje.

Kako su pojasnili, navedene radnje odnose se zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita vezano za dodjelu radova na izvođenju projekta Dogradnja i rekonstrukcija Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Varaždinu.

Projekt je sufinancirala Europska unija, a vrijednost radova prvobitno je procijenjena na 178 000 000 kuna (23,7 milijuna eura).

EPPO će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada, ponavljaju kao i u prijašnjim slučajevima, neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti.

Hina neslužbeno doznaje da je riječ o bivšem gradskom vijećniku i poduzetniku Robertu Gotiću te bivšem direktoru komunalne tvrtke Varkom Željku Buniću, također u jednom trenutku vijećniku s nezavisne liste Ivana Čehoka.

Kako su objavili, u sklopu akcije u kojoj su u Varaždinu uhićena trojica osumnjičenih, u četvrtak je pretraženo i zagrebačko sjedište Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.


Tagovi

EPPO Uhićenja EU fondovi Pročišćavanje otpadnih voda


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]