Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • CROCPA
  • 01.04.2022. 12:00

Evo gdje i kada će se sakupljati ambalažni otpad SZB u ovoj godini

Sakupljanje će se provoditi na nekoliko lokacija u svim županijama Hrvatske, a iz Udruge CROCPA napominju da je preporuka da se prije odlaganja plastična ambalaža tri puta ispere.

Foto: CROCPA
  • 8.467
  • 605
  • 0

Udruga CROCPA objavila je mrežu sakupljanja ambalažnog otpada SZB za poljoprivredna gospodarstva koja trebaju imati ovjeren prateći list kao dokaz da su otpad zbrinuli na zakonom propisan način za cijelu 2022. godinu.

Kao i svake godine, sakupljanje će se provoditi na nekoliko lokacija u svim županijama Hrvatske. "Na njima će biti kontrola kako bismo osigurali da se vraća isključivo prazna ambalaža naših članova i da bi u konačnici time osigurali točnu statistiku koju vodi udruga", istaknuli su iz Crocpe.

Korisnicima je osiguran besplatni povrat prazne ambalaže isključivo ovih tvrtki: Agroavant, AgroChem-Maks, Agroteks, Albaugh TKI (Pinus Agro), BASF, Bayer CropScience, Belchim Crop Protection HR (Orchem), Chromos Agro, Corteva Agriscience (Dow AgroSciences), Danon, Euroazijski pesticidi, Florel, Iskra Zelina Kemijska Industrija, Novag Agrochemicals (Genera), Nufarm, Monsanto, Stockton, Syngenta Agro.

Isperite plastičnu ambalažu

U sklopu projekta, ističu, sakuplja se samo prazna primarna/opasna ambalaža navedenih proizvođača koji financiraju projekt. "Transportna ambalaža kao niti ambalaža bilo kojih drugih proizvoda koji nisu sredstva za zaštitu bilja, kao primjerice mineralna gnojiva se ne prihvaća", napominju iz spomenute udruge.

Kako dodaju, preporuka je da se prije odlaganja plastična ambalaža tri puta ispere.

Sakupljanje na nekoliko lokacija u svim županijama RH

Za pojedinačni odvoz (količine veće od 100 kg) korisnici se trebaju javiti direktno tvrtki CIAK d.o.o. čiji su kontakti navedeni na ovdje.

Treba napomenuti da Udruga CROCPA i tvrtka C.I.A.K. d.o.o. zadržavaju pravo promjene rasporeda sakupljanja ili obustave istog u slučaju takvih preporuka Kriznog Stožera o zabrani masovnih okupljanja.

U nastavku pogledajte raspored sakupljanja ambalažnog otpada SZB po županijama za cijelu 2022. godinu:


Tagovi

Zaštitna sredstva Ambalaža Sakupljanje Besplatni povrat CROCPA


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Udruga CROCPA

Palinovečka 41, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 148 14 262, e-mail: irena.brajevic@crocpa.hr web: http://www.crocpa.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]