Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • AgMENTOR
  • 19.02.2018. 12:45

Farmeri iz ruralnih područja, trebate podršku u formiranju zadruga, udruženja...?

Pozivaju se poljoprivredni proizvođači da se prijave za podršku za uspostavljanje i jačanje poslovnih/ruralnih asocijacija.

  • 996
  • 117
  • 0

Kao implementator aktivnosti AgMENTOR centra podrške za sjeverozapadnu Bosnu i Hercegovinu, Centar za ekonomski i ruralni razvoj (CERD) poziva grupe poljoprivrednih proizvođača da se prijave za podršku za uspostavljanje i jačanje poslovnih/ruralnih asocijacija. Cilj ove aktivnosti je pružiti podršku neformalnim grupama koji imaju namjeru da se okupe i ogranizuju u zadrugu ili udruženje (ili neki drugi vid poslovnog organizovanja zasnovanog na zajedničkim interesima), a koje će im omogućiti zajednički nastup u svim budućim poslovnim poduhvatima. Ukupno 3 grupe će biti odabrane i podržane u njihovom uspostavljanju i jačanju.

Podrška se odnosi na općine Velika Kladuša, Cazin, Bužim, Bihać, Bosanska Krupa, Bosanski Petrovac, Bosansko Grahovo, Drvar, Glamoč, Jajce, Sanski Most, Ključ, Petrovac, Ribnik, Istočni Drvar, Mrkonjić Grad, Kupres RS, Šipovo, Jezero, Novi Grad, Kostajnica, Kozarska Dubica, Laktaši, Gradiška, Srbac, Prijedor, Banja Luka, Kneževo, Kotor Varoš, Čelinac, Prnjavor, Derventa, Doboj i Brod.

Provest će se niz aktivnosti

Za odabrane će se grupe provesti posjeta stručnjaka, procjena trenutnog statusa organizovanosti, ciljeva i interesa za buduće zajedničko djelovanje kao i kapaciteta za preduzetničke poduhvate. Organizirat će se radionica o značaju, prednostima i potencijalima zajedničkog udruživanja, kao i organizacionom razvoju na kojem treba da se zasniva udruženje/zadruga ili drugi vid poslovnog organizovanja. Bit će organizirani i treninzi iz oblasti strateškog planiranja/pozicioniranja u budućem djelovanju zadruge/udruženja ili drugog vida poslovnog organizovanja. 

Također, odabranim grupama će biti pružene konsultantske usluge i mentorstvo iz različitih oblasti (mogući vidovi podrške mogu da uključuju izradu potrebnih dokumenata za osnivanje, pomoć u sprovođenju procedura osnivanja, poslovno planiranje, pisanje prijedloga projekata, marketing i brending, finansijsko savjetovanje itd.).

Zainteresovane poljoprivredne grupe trebaju da popune kratak prijavni obrazac kojega možete pronaći ispod članka i poslati na adresu bojan.c@cerd.ba. Rok za podnošenje prijava je do 28. februara 2018. godine.

Više informacija potražite na ovoj poveznici

Foto: Pixabay/klimkin


Dokumenti


Tagovi

AgMENTOR Zadruga USAID


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

18

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 11

Katastrofu, propast ćemo! 61,1%

Glasova: 5

Prosperitet, bit će nam bolje 27,8%

Glasova: 1

Sve će biti isto 5,6%

Glasova: 1

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 5,6%

Pregled ankete

Pregled ankete