Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Traktor godine 2020
  • 17.11.2019. 12:00

Fendt opet ima najbolji univerzalni traktor, ovog puta model 314 Profi +

Model 314 Vario DP ima najveću snagu motora od 152 KS pri impresivnim okretnim momentom od 650 Nm. Novi Fendt 314 Vario sadrži potpuno novi radni koncept - FendtONE koji jednostavno razmjenjuje podatke kako bi pojednostavio upravljanje i planiranje poslova.

Foto: Vedran Stapić
  • 179
  • 8
  • 0

Na sajmu Agritechnica u Hannoveru u Njemačkoj održana je svečanost proglašenja Traktora godine 2020. po izboru Toty žirija. Dodijeljene su nagrade u četiri kategorije, a Fendt 314 Profi + odnio je, baš kao i prošle godine s modelom 313 Vario, titulu najsvestranijeg odnosno najboljeg univerzalnog traktora!

Novi dodatak Fendt 300 Vario serije je vrhunski model Fendt 314 Vario koji ima još više snage zahvaljujući inovativnom konceptu pojačanja snage - DynamicPerformanceu (DP). Model 314 Vario DP ima najveću snagu motora od 152 KS pri impresivnim okretnim momentom od 650 Nm. Serija 300 sada sadrži 12-inčni terminal, uključujući sve asistencijske sustave poput Fendt Guide Contour Assistant, SectionControl i VariableRateControl. Novi Fendt 314 Vario sadrži potpuno novi radni koncept - FendtONE koji jednostavno razmjenjuje podatke kako bi pojednostavio upravljanje i planiranje poslova.

dv
Serija 300 sada ima 12-inčni terminal (foto: fendt.com)

Fendt 314 Vario ispunjava evropske propise o emisijama Stage V.

Inovativni koncept povećanja snage DynamicPerformance (DP) na modelu Fendt 314 Vario oslobađa 10 KS više snage na zahtjev, baš kada je to potrebno. Nije vezan za brzinu vožnje ili posebne operativne zadatke, ali radi čisto dinamično.

Fendt 942 Vario s 415 KS osvojio titulu Traktora godine 2020!

Snaga motora u traktoru obično se raspodjeljuje na brojne potrošače energije, kao što su PTO, hidraulika, ventilatori motora i klima uređaj. Sustav otkrije kada određenim komponentama treba više energije, a zatim pruža više snage pametnom kontrolom.

dv
Inovativni koncept povećanja snage DynamicPerformance oslobađa 10 KS više snage na zahtjev (foto: fendt.com)

Snaga Fendt 314 Vario od 10 KS izvrsna je za farme kojima je potreban kompaktniji, laganiji i brži traktor, ali mogu udovoljiti i većim potrebama snage.

Sve veći broj terminalnih aplikacija znači da vam treba više prostora za zaslone u traktoru. Zajedno s novom radnom filozofijom, novi Fendt 314 Vario sadrži kombinaciju tri opcije zaslona. Oni se sastoje od novog 10-inčnog digitalnog zaslona, 12-inčnog terminala na naslonu za ruku i opcionalnog 12-inčnog terminala na krovu.

fdc
Fendt 314 Profi + na sajmu Agritechnica u Hannoveru

Optimalan prijenos snage između traktora i tla zajamčen je prednjom osovinom, koja je sada standardno ugrađena. Elektronski kontrolirani ventilator Visctronic radi tiše i učinkovitije, kontrolirano u skladu s potrebnim razinama hlađenja. 

Od Agritechnice, novi Fendt 314 Vario bit će dostupan za naručivanje u svojim Profi i Profi + inačicama. FendtONE će u početku biti implementiran u Njemačkoj, Francuskoj i Velikoj Britaniji prije nego što će se proširiti na druga tržišta.


Tagovi

Traktor godine 2020 Pobjednici Toty Fendt 314 Profi + Najbolji univerzalni traktor DynamicPerformance FendtONE


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.