Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fiskalizacija
  • 17.07.2013.

Fiskalizacija - tužba zbog diskriminacije

Najavljene tužbe zbog propusta u donošenju dijela zakona

Foto: Stock.xchng
  • 312
  • 28
  • 0

Prema riječima Nike Pervana, predsjednika Udruge hrvatskih tržnica, najavljeno je podizanje tužbe, zbog diskriminacije, pred Europskim sudovima. Problem je sporni dio zakona o Fiskalizaciji koji se odnosi na prodaju na otvorenom i na sajmovima. Niko Pervan je potporu dobio i od Nikole Vuljanovića, europarlamentarca, te bi problem trebao biti riješen u najkraćem mogućem roku preko Europske komisije.

Naime, da bi se obavljala djelatnost prodaje na otvorenome trgovci moraju pribaviti certifikat FINE. FINA taj certifikat izdaje isključivo onima koji su registrirani kao pravne osobne u Hrvatskoj, odnosno ne može ga dobiti nitko od trgovaca i pravnih osoba sa područja Europske unije. Time je onemogućena prodaja na otvorenom na teritoriju Republike Hrvatske koji je ujedno jedinstveni prostor Europske unije.

Svi trgovci se pozivaju da poštuju trenutne zakonske propise te da nabave fiskalne uređaje. Ukoliko se tužba riješi pozitivno dogovoreno je i raskidanje ugovorne obaveze sa HT-om. U slučaju pada dijela zakona o fiskalizaciji trgovci će moći podjedinačnim tužbama tražiti odštetu za nerad.

Foto: Stock.xchng


Tagovi

Fiskalizacija Tržnica Tužba Zakon


Autorica

Maja Bakota

Više [+]

Maja je administratorica/urednica AgroKluba. Završila je diplomski studij financijskog managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Zanima se za društvene mreže, community management i SEO. Osebujnog glazbenog ukusa :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]