Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fortenova grupa
  • 28.02.2022. 13:40

Fortenova grupa: Naš vlasnik nije Sberbank Europe nego Sberbank Rusija

Kapitalna struktura i likvidnost grupe su stabilne, financiranje predvode američki investitori, a operativno poslovanje se odvija preko domaćih, lokalnih banaka, objavili su.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
  • 1.217
  • 172
  • 0

Sberbank Europe nije vlasnik Fortenova grupe i situacija s njom nema nikakav utjecaj na poslovanje kompanije, objavili su u ponedjeljak na svojim internetskim stranicama.

"Kao odgovor na pitanja o mogućem utjecaju situacije sa Sberbank Europe, koja je zajedno sa svojim podružnicama došla pod upravljanje Europske centralne banke ili centralnih banaka država u kojima posluje, na naše poslovanje, kao i vlasništvo Sberbanke u Fortenova grupi, još jednom pojašnjavamo da je vlasnik udjela u kompaniji Sberbank Rusija te bilo kakav razvoj situacije sa Sberbank Europe nema nikakav utjecaj na poslovanje grupe", istaknuli su iz ove tvrtke. 

Navode i da što se utjecaja vlasništva uopće na poslovanje kompanije tiče, kao što je u kontekstu sankcija u proteklih nekoliko dana više puta rečeno, vlasništvo grupe nema utjecaj na njihovo svakodnevno poslovanje.

"Kapitalna struktura i likvidnost Fortenova grupe su stabilne, financiranje predvode američki investitori HPS Investment Partners, a operativno poslovanje se odvija preko domaćih, lokalnih banaka na tržištima na kojima grupa posluje", istaknuli su. 


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Fortenova grupa Sberbank Europe Sberbank Rusija Vlasništvo