Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bik Jerry
  • 27.10.2019. 12:00
  • Splitsko-dalmatinska, Kaštel Stari

Gdje je Jerry? Splitsko-dalmatinska policija i dalje traga za odbjeglim bikom

Bik Jerry još je u petak pobjegao iz klaonice, a policija moli građane da mu se ne približavaju ako ga uoče.

Foto: Pixabay/MabelAmber (ilustracija)
  • 598
  • 148
  • 0

Gdje je Jerry, pitanje je koje od petka postavljaju stanovnici Kaštel Starog, ali i cijele Hrvatske, otkako je Policijska uprava splitsko-dalmatinska poslala upozorenje da je iz klaonice pobjegao bik težak 600 kilograma. 

Naime, bik Jerry pobjegao je u petak u 17.20 sati iz klaonice u Kaštel Starom te se udaljio u smjeru Rudina. U potrazi za odbjegim bikom je policija, a danas kreću i lovci. Pretpostavka je, naime, da se nalazi na južnim obroncima Kozjaka gdje su brojna stada u slobodnoj ispaši.

"Mole se građani da se ne približavaju ako ga uoče te da pozovu policiju na 192", policijski je poziv. 

Kako je pobjegao iz klaonice, još nije jasno. Naime, kako piše dnevnik.hr, vlasnik klaonice Petar Skejo, navodi da postoje pregrade i da je sve od inoksa, ali je Jerry s lakoćom sve preskočio, otrgao se i pobjegao. 

Za bikom je krenulo čak 10 radnika klaonice, ali bezuspješno. Jerry je nestao.  

Krmača se predomislila: iskočila iz prikolice i napravila pravi kaos

Podsjećamo, u kolovozu je odbjegla krmača napravila kaos u središtu Požege. Kupili su je u požeškoj kaznionici i prevozili u Bankovce, no na semaforu se odjednom uznemirila i iskočila iz prikolice. U trenu je nastala prava "ofenziva“ jer su se vlasnici kao i radnici obližnje tvornice čokolade, rasporedili kako bi ju utjerali natrag u prikolicu. Za razliku od Jerryja, krmača je uhvaćena. 


Tagovi

Bik Bik Jerry Odbjegli bik Pobjegao iz klaonice


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]