Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljoprivrede
  • 01.01.2021. 10:30
  • Sisačko-moslavačka, Glina

Gdje se i kome javiti ako vam treba zbrinuti stoku

Ministrica Marija Vučković obišla je jučer potresom pogođeno područje. U tijeku je zbrinjavanje kućnih ljubimaca, lešina životinja, prijevoz i izmještanje stoke

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
  • 440
  • 117
  • 0

U tijeku je zbrinjavanje kućnih ljubimaca, lešina životinja, prijevoz i izmještanje stoke, a savjetnici Uprave za stručnu podršku Ministarstva poljoprivrede kontaktiraju sve poljoprivrednike s toga područja kako bismo stekli kompletan uvid u situaciju na terenu i potrebe s tog područja, izjavila je ministrica Marija Vučković nakon jučerašnjeg obilaska pogođenog područja.

Naime, s državnim tajnicima Tugomirom Majdakom i Zdravkom Tušekom te pomoćnicom Tatjanom Karačić obišla je obiteljska poljoprivredna gospodarstva na području Gline, kao i oštećenu veterinarsku stanicu i Drvni centar Glina. 

Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane naglašava da je njihova služba Sisačko – moslavačke županije i okolice u pripravnosti te poziva građane da se u slučaju potrebe zbrinjavanja i premještanja, liječenja i pružanja pomoći ozlijeđenim životinjama te sakupljanja lešina jave svom veterinaru.

Također, Hrvatske šume otvorile su lovačke kuće u okolici potresom pogođenih područja za smještaj građana s područja Petrinje, Siska, Gline i okolice koji ne mogu nastaviti život u svojim stambenim objektima, a za sve informacije i realizaciju premještaja potrebno je kontaktirati voditelje podružnice (Lovačka kuća Brezovica, Kutinska bb, 44414 Novo Selo Palanječko, 098 439598; Lovački dom Muljava, Radonja 45, Vojnić, 098 446008; Lugarnica Krušak, Krušak bb, 10413, Velika Buna, 098 457788).

"Ovaj tjedan pokrenut je postupak prijevremene žurne isplate proračunskog – hrvatskog dijela izravnih potpora za proizvodnu 2020. godinu u iznosu od 35 milijuna kuna za 14.000 PG-ova na potresom i poplavom pogođena područja Sisačko-moslavačka županija, Zagrebačka županija i grad Vrgorac“, podsjetila je.

Ujedno, pomoću mjere 5.2.1. iz Programa ruralnog razvoja, poljoprivrednici zahvaćenih područja moći će obnoviti svoje poljoprivredne objekte, svoja stada i proizvodne kapacitete. Prijava na Natječaj u veljači bit će dodatno pojednostavljena, a proces dobivanja sredstava ubrzan.

Ministarstvo poljoprivrede poziva poljoprivrednike s potresom pogođenih područja da se sa svim pitanjima obrate savjetnicima Uprave za stručnu podršku razvoja poljoprivrede i ribarstva kroz sustav Pitanja i odgovori ili na dežurne brojeve telefona: 099/4972-598, 091/4882-830, 091/4882-720 i 091/4882-727.

Danas sam s državnim tajnicima Tugomirom Majdakom i Zdravkom Tušekom te pomoćnicom Tatjanom Karačić obišla obiteljska...

Objavljuje Marija VučkovićČetvrtak, 31. prosinca 2020.

Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Zbrinjavanje životinja Potres Ministarstvo poljoprivrede Marija Vučković


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.