Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Godišnji seminar Savjetodavne službe
  • 19.04.2017. 09:30

Godišnji seminar Savjetodavne službe

Na seminaru, koji je već tradicionalan, okupilo se dvjestotinjak savjetodavaca koji će u dva dana predstaviti plan rada za 2017. godinu i uručiti priznanja najboljim savjetnicima u 2016. godini.

  • 1.315
  • 76
  • 0

Jučer je u 10 sati otvoren Godišnji seminar Savjetodavne službe koji se održava u Termama Tuhelj.

Na seminaru, koji je već tradicionalan, okupilo se dvjestotinjak savjetodavaca koji će u dva dana predstaviti plan rada za 2017. godinu i uručiti priznanja najboljim savjetnicima u 2016. godini.

Savjetodavna služba je osnovana prije više od 20 godina kao Hrvatski zavod za poljoprivredno savjetodavnu službu, a u pripremi je i novi nacrt Zakona o Hrvatskoj poljoprivredno savjetodavnoj službi koji će prilagoditi savjetodavnu službu novim izazovima u poljoprivredi u kojoj je upravo znanje najvrjedniji resurs.

Paneli o zakonima u poljoprivredi

Zdravko Tušek

Na panelima pod nazivom: "Unaprjeđenje poljoprivredne proizvodnje", "Ruralni razvoj" te "Unaprjeđenje rada Savjetodavne službe" najmjerodavniji stručnjaci će voditi raspravu o Zakonu o zemljištu, Zakonu o obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu, komasaciji, upravljanjem kvalitetom zemljišta, praćenju poljoprivredne proizvodnje, natječajima za ruralni razvoj, zaštiti autohtonih izvornih proizvoda, nutritivnom označavanju hrane, bioplinu u poljoprivredi te internetskoj prodaji voća.

U svojem izvještaju i najavi rada za predstojeće razdoblje ravnatelj Zdravko Tušek je naglasio da je budućnost poljoprivrede znanje, a Savjetodavna služba jedna je od rijetkih javnih institucija koja se može pohvaliti s više od 95% visokoobrazovanih djelatnika.

Budućnost razvoja poljoprivrede na Savjetodavnoj službi

"Odgovornost i budućnost razvoja poljoprivrede upravo je na Savjetodavnoj službi. Ovdje prije svega govorimo o individualnom pristupu i analizi stanja i potreba poljoprivrednika te mogućnosti povlačenju sredstava iz EU fondova. Baš tu Savjetodavna služba može konkretno pomoći, a kao dugoročni partner moći će i pratiti samu implementaciju projekata. Naše ćemo iskustvo iskoristiti i za informiranje javnosti kako bismo podigli svijest o važnosti poljoprivrede i ruralnog razvoja, s puno dobrih i pozitivnih priča, koje će, nadam se, pozitivno utjecati na poljoprivrednike, ruralno stanovništvo, ali i na svekoliku javnost."

Državni tajnik Tugomir Majdak pohvalio je Savjetodavnu službu i dosadašnji rad ravnatelja Zdravka Tušeka.

Seminar otvorio Tugomir Majdak

"Jutros sam, u Tuhelju, u ime ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića pozdravio poljoprivredne savjetodavne i savjetodavce te službeno otvorio dvodnevni Godišnji seminar Hrvatske poljoprivredne savjetodavne službe - javne službe u poljoprivredi, ribarstvu i šumarstvu koja je utemeljena 1991. godine.

Novi zakon o službi koji je trenutno u fazi donošenja ima za cilj modernizaciju ustanove koja će iskustvom i znanjem svojih djelatnika, u novom okviru Zajedničke poljoprivredne politike, imati obvezu kvalitetnije povezanosti s OPG-ima i drugim subjektima hrvatske poljoprivrede.

Danas je službeno počelo s radom i stručno vijeće službe koje će omogućiti efikasniju primjenu znanja, inovacija i novih tehnologija u poljoprivredi", naglasio je Majdak.


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]