Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 28.10.2013. 09:15

Hrvatski poljoprivrednici sudjeluju u izradi zakona

Europska komisija pokrenula je javno savjetovanje o nacrtu novih pravila o skupnom izuzeću za državnu pomoć u sektoru poljoprivrede, šumarstva i ruralnih područja. Ustanove, tijela državne uprave, organizacije, poduzeća i građani mogu slati svoje prijedloge i komentare do 19. studenog 2013.

Foto: freepik.com
  • 466
  • 50
  • 0

Europska komisija pokrenula je javno savjetovanje o nacrtu novih pravila o skupnom izuzeću za državnu pomoć u sektoru poljoprivrede, šumarstva i ruralnih područja. Ustanove, tijela državne uprave, organizacije, poduzeća i građani mogu slobodno slati svoje prijedloge i komentare do 19. studenog 2013.

Trenutna Uredba o skupnom izuzeću za poljoprivredu koja uskoro istječe, državama članicama dopušta dodjeljivanje određenih kategorija državne pomoći bez prethodnog slanja obavijesti Komisiji. U tom kontekstu, kao i u okviru reforme Zajedničke poljoprivredne politike i inicijative za općenitu modernizaciju državne pomoći, Komisija priprema nova pravila koja bi na snagu trebala stupiti 1. srpnja 2014.

Nacrtom pravila proširuje se skupno izuzeće za poljoprivredu te se u njega uvrštavaju nove kategorije pomoći, primjerice za sektor šumarstva te za manja poduzeća u ruralnim područjima koja se financiraju iz Fonda za ruralni razvoj. Novim bi se pravilima trebalo osjetno smanjiti administrativno opterećenje za tijela državne uprave koja sudjeluju u dodjeli sredstava, a time i potencijalnim korisnicima omogućiti da brže dobiju državnu pomoć. O nacrtu prijedloga sredinom studenog raspravljat će se i s državama članicama te će se prijedlog dodatno razraditi kako bi se u obzir uzeli rezultati savjetovanja. Ispod teksta možete naći Izjavu o privatnosti podataka, te Nacrt Poljoprivredne Uredbe o skupnom izuzeću, a svi prijedlozi se šalju na mail adresu agri-state-aids@ec.europa.eu, ili adresu "European Commission Directorate-General for Agriculture and Rural Development, Unit M.2 - Competition, Rue de la Loi 130, 05/94A, B-1049 Brussels, Belgium".

Foto: freepik.com


Dokumenti


Tagovi

Izrada zakona Uredba o skupnom izuzeću za poljoprivredu Agricultural Block Exemption Regulation Državna pomoć Skupno izuzeće Javno savjetovanje Šumarstvo Ruralna područja


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."