Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IKT
  • 02.03.2021. 14:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

I dalje ulažemo u web platformu, Agroklub privodi kraju ClientCentre@AK

Koliko su se klikale banner kampanje, ima li interesa za oglase, koliko su postovi ili pak nativni sadržaji na portalu privukli pažnju čitatelja? Sve to sada na Agroklubu skupljaju i broje skripte.

Foto: Agroklub
  • 96
  • 57
  • 0

Agroklub kao vodeći domaći internetski medijski sustav za poljoprivrednike, ovih dana privodi kraju još jedan projekt na kojem se radilo zadnjih 12 mjeseci.

Riječ je o ulaganju u razvoj web platforme, a s ciljem optimizacije procesa, poboljšanja usluge, ali i rasta konkurentnosti poslovanja koje bilježi dobre rezultate i u ovim okolnostima.

“Prošle smo godine rasli i više od planiranog, što je bila posljedica Covid-19 pandemije. Uz zdravstvenu komponentu krize provlačilo se i pitanje samodostatnosti i opskrbe tržišta hranom što je generiralo još veću potražnju za našim sadržajima u digitalnog prostoru”, kaže Mihael Bečeheli, jedan od osnivača Agrokluba i navodi kako je prošlogodišnji prosjek broja posjeta bio na razini 55 tisuća dnevno.

Često znamo reći da svaki dan napunimo jedan veliki stadion”, oslikava ovaj IT-evac današnji utjecaj koristeći nogometni žargon.

Još bolja usluga klijentima 

Naš online brend informacija za proizvođače hrane i žitelje ruralnih prostora djeluje danas na tri tržišta - Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini, dio smo osječke ICT scene, a radimo na tromeđi agrara, ICTa i medija. Stoga ne iznenađuje podatak da je Agroklub kreiran na custom platformi koju za svoje potrebe razvijamo na kombinaciji Laravela, PHP-a i MySQL-a.

Prije tri godine prešli smo na potpuno novu verziju sustava, a koja se dorađuje, dopunjuje, nadograđuje i danas.

“Projekt se službeno zove IKT - ClientCentre@Agroklub, financiran je iz EU fonda za regionalni razvoj, popularnog IKT natječaja, a radi se o izradi, kako i naziv sugerira, pozadinskog (B2B) centra za naše klijente”, pojašnjava mr.sc. Mario Relatić, suvlasnik i voditelj ovog projekta.

Kako navodi, unazad pet, šest godina uspijevamo naš razvoj financirati EU sredstvima, što oslobađa prostor za investiranje u nove ljude i nova tržišta. Najveći dio prihoda generiramo od poslovnih subjekata koji žele kroz nas komunicirati s poljoprivrednicima.

“Naša prodaja ima pune ruke posla evidentirati i pratiti sve elemente komercijalnih ugovora, stoga smo si htjeli olakšati i digitalizirati odnosno automatizirati sve procese koji stoje iza toga. Tako ćemo poboljšati interne procese, ali i dati još bolju uslugu klijentima” nastavlja i napominje kako je mišljenja da je uz kreiranje veće vrijednosti za oglašivače upravo optimizacija ključ veće profitabilnosti.

“Rast prodaje nema puno smisla ako taj novi volumen pojedu troškovi”, kaže i dodaje da naši oglašivači danas imaju detaljno izvještavanje o realizaciji svojih aktivnosti na Agroklubu s tim da je o mogućnost učenja na temelju tih podataka nešto što stvara razliku na tržištu.

Sve podatke skupljaju i broje skripte 

“Svjesni smo da radimo na relativno malim tržištima te da je baza potencijalnih klijenata time ograničena, što nas dodatno motivira pružiti postojećima još bolju uslugu”, dijeli iskustvo navodeći reporte koje klijenti dobiju nakon kampanje, svaki mjesec e-mailom ili u realnom vremenu kroz web sučelje kada se prijave na sustav.

Koliko su se klikale banner kampanje, ima li interesa za oglase, koliko su njihovi postovi ili pak nativni sadržaji na portalu privukli pažnju čitatelja?

To sada na Agroklubu skupljaju i broje skripte te stavljaju u kontekst izvršenja cijelog ugovora odnosno kampanje, uz korisne module putem kojih klijenti mogu vidjeti i ugovoriti dodatne ili nove usluge. Na raspolaganju su im i razni tabelarni i grafički prikazi po uzoru na veliku braću Google Analytics ili pak Facebook business suite, LinkedIN campaign manager, u manjim razmjerima dakako.


Tagovi

ClientCentre@AK Nova web platforma Klijenti Razvoj Agroklub


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]