Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • In memoriam
  • 01.12.2016. 17:50

In memoriam Nedjeljko Musulin

Od svih nagrada i priznanja, najdraža mu je uvijek bila dobro napisana priča o običnom čovjeku, težaku.

  • 1.642
  • 183
  • 0

Danas smo se oprostili od Nedjeljka Musulina, našeg dugogodišnjeg suradnika koji je s njemu svojstvenom inspiracijom punio stranice Agrokluba.

Čovjek je to s bogatim iskustvom u poljoprivrednom novinarstvu kojemu nikada nije nedostajalo ideja, volje i motivacije, a vjerojatno je tomu tako jer i sam potječe iz seoske sredine. Njegove su reportaže često služile drugima za primjer - kako pisati objektivno, a opet sa dozom zdrave ljudskosti.

Od zaboravljenog stočarenja Velebita do suvremene proizvodnje mediteranskih kultura, Nedjeljko je znao baš sve sklopiti u riječi. Riječi su za njega bile način života i kulture pa je tako kroz cijeli svoj vijek pisao. Pisao je za Arenu, Hrvatsku maticu iseljenika, Jutro, Konjičku reviju, Sarajevski svijet, Slobodnu Dalmaciju, Cetinska vrila, Večernji list pa i nekada kultni Vjesnik.

Njemu u nebeskoj redakciji lektoriranje neće trebati

Njegova životna priča počela je u voljenom vrgoračkom kraju još 1937. godine, preživio je i Drugi svjetski rat, živio u Egiptu i opet se vratio u svoje mjesto gdje je poučavao povijest i hrvatski, a mnogima je bio omiljeni profesor i učenjak.

Kada se 1974. godine počeo emitirati radijski program sinjskog radija, Nedjeljko je postao njegov glavni urednik. Od svih nagrada i priznanja, najdraža mu je uvijek bila dobro napisana priča o običnom čovjeku, težaku.

"Otišao je naš šjor Nedjeljko gori u rajsku redakciju, slagati svoje zapise o poljima, rijekama, planinama i ponajviše ljudima. Sigurno je samo jedno - njemu lektoriranje neće trebati - to dobro znaju svi u ovom sinjskom kraju", riječi su s kojima i ovu priču valja završiti, a poručio ih je Anto Botić s ferate.hr Nedjeljku u čast.


Tagovi

Nedjeljko Musulin In memoriam Agroklub


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/