Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uporaba pesticida
  • 01.03.2023. 13:50

Iskaznice za uporabu pesticida ne vrijede, na koje načine doći do potrebne vjerodajnice?

Stupanjem na snagu novog Zakona o održivoj uporabi pesticida uvedene su vjerodajnice umjesto dosadašnjih identifikacijskih iskaznica.

Foto: Depositphotos/IgorVetushko
  • 39.680
  • 2.387
  • 1

Polaznik ste izobrazbe o održivoj upotrebi pesticida, platili ste iskaznicu kojom vam je bila omogućena njihova primjena i kupovina (ista više ne vrijedi!) i sada zbog promjene zakona trebate novu potvrdu - vjerodajnicu, ali ne znate kako do nje?

Isto pitanje postavili su i članovi udruge proizvođača agruma i povrća "Neretvanska mladež" te iz Ministarstva poljoprivrede dobili pojašnjenje. 

U odgovoru koji su s nama podijelili, stoji da si korisnik koji je položio edukaciju može putem portala ePoljoprivreda sam ispisati potvrdu. Pritom za pristup portalu mora imati vjerodajnicu niske razine sigurnosti. Međutim, i sami svjesni da mnogi nemaju ovu mogućnost, nude drugo rješenje. 

"Budući da poljoprivrednici u većini slučajeva nemaju vjerodajnice ili nemaju pristup, za ispis potvrde mogu se obratiti u najbliži ured službenicima Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede", navode iz Ministarstva. 

Zaživio novi FIS sustav i ePoljoprivreda? Kako do vjerodajnice za uporabu pesticida?

Adresar stručnih savjetnika (naveden i po županijama) dostupan je ovdje.


Tagovi

Vjerodajnica Uporaba pesticida Zakon o održivoj uporabi pesticida Iskaznica


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P