Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Flos Olei
  • 27.04.2022. 09:00
  • Istarska, Poreč

Istri sedmi put za redom titula najbolje svjetske regije za ekstra djevičanska maslinova ulja

K tome, u društvu 500 najboljih iz čitavog svijeta, u vodiču Flos Olei, našlo se 66 maslinara iz Istre.

Foto: Blanka Kufner
  • 210
  • 10
  • 0

Istarskim maslinarima koji su u zadnje tri godine zaslužili uvrštenje u najpoznatiji svjetski vodič za ekstradjevičanska maslinova ulja "Flos Olei" u utorak su u porečkom hotelu Parentium svečano uručena ta tri izdanja publikacije, a prema tom vodiču za 2022. godinu Istra je sedmi put za redom proglašena najboljom svjetskom regijom za ekstradjevičanska maslinova ulja.

Naime, u društvu 500 najboljih iz čitavog svijeta našlo se 66 maslinara iz Istre, a u Flos Oleiju zastupljena su ulja iz čak 55 maslinarskih država s pet kontinenata.

Posebno je zanimljivo da najveći broj istarskih maslinara iz godine u godinu postiže sve bolje ocjene, pa je tako u ovogodišnjem izdanju vodiča ulje uljare Mate Aleksandre Vekić osvojilo 99 od maksimalnih 100 bodova, što je najbolji rezultat koje je neko istarsko ulje ostvarilo od početka uvrštenja u vodič. 

Uz to, tu su i dva maslinara, Ipša i Olea BB, koja su treću godinu za redom dostigla ocjenu 98, a čak 17 istarskih maslinara uvršteno je u ekstra klasu iznad 94 boda.

"Poljoprivreda je grana koja zahtijeva jako puno mukotrpnog rada i ulaganja i zato moje iskrene čestitke i zahvale idu svim nagrađenima", kazao je u Poreču župan Boris Miletić dodavši kako će Istarska županija raznim mjerama i ubuduće nastaviti snažno poticati razvoj tamošnje poljoprivrede.


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Flos Olei Istarski maslinari Najbolja svjetska regija Uljara Mate Ipša Olea BB

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]