Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stožer CV OBŽ
  • 04.04.2020. 14:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

Ivan Anušić: Pretpostavljam da ćemo uskoro moći otvoriti i zeleni dio tržnice

Moramo naći balans između suzbijanja epidemije i održavanja gospodarstva, rekao je danas prilikom obraćanja Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, župan Ivan Anušić. 

Foto: Osječko-baranjska županija
  • 301
  • 25
  • 0

Uskoro bi mogli biti otvoreni i zeleni dijelovi tržnice. Najavio je to danas prilikom obraćanja Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, župan Ivan Anušić. Riječ je, inače, o inicijativi upravo ovog stožera.

"Prijedlog je upućen nacionalnom Stožeru i dobili smo odgovor da se razmatra i pretpostavljam da ćemo uskoro moći otvoriti tržnicu, naravno u skladu s epidemiološkim mjerama. Radi se o strogo kontroliranim uvjetima, ali s mogućnošću plasmana proizvoda OPG-a. Ne vidimo razlog da su veliki trgovački centri otvoreni u zatvorenim prostorima gdje se prodaju voće i povrće, a uvezeno je iz zemalja koje su u ovom trenutku epicentri pandemije.

U trgovačkim centrima ljudi slobodno dodiruju i biraju proizvode što otvara mogućnost širenja zaraze, dok bi na tržnicama svoje domaće i sezonske proizvode prodavači direktno prodavali kupcima. Moramo naći balans između suzbijanja epidemije i održavanja gospodarstva", rekao je župan.

Podsjećamo, nakon zatvaranja svih, krajem ožujka je dozvoljen rad specijaliziranim trgovinama u sklopu tržnica.

Dozvoljen rad specijaliziranim trgovinama u sklopu tržnica

"S obzirom na mnogobrojne apele za pomoći i upite poljoprivrednih proizvođača i proizvođača hrane koji imaju prodavaonice i kioske na prostoru tržnica, a s ciljem osiguranja opstojnosti hrvatske proizvodnje i opskrbe krajnjih potrošača, napori i provedene aktivnosti Ministarstva poljoprivrede omogućili su, uz strogu primjenu protuepidemijskih mjera i strogih mjera socijalnog distanciranja, nastavak proizvodnje odnosno plasmana proizvoda na jedan znatan dio domaćeg tržišta.

Naime, Predmetnom odlukom Stožera civilne zaštite RH dozvoljen je rad specijaliziranim trgovinama u sklopu tržnica koje prodaju prehrambene proizvode, higijenske potrepštine te poljoprivrednim trgovinama i onima koje prodaju hranu za životinje", objavilo je tada Ministarstvo poljoprivrede. 


Tagovi

Tržnice Zeleni dio Otvaranje Stožer Župan OBŽ Ivan Anušić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]