Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Električni traktor
  • 16.08.2021. 18:00

Iz Turske dolazi potpuno električni traktor sa 130 KS

Kapacitet baterija će se smanjiti za 20 posto nakon 24 godine. No, njihovom zamjenom, on se može ponovo povećati na 100 posto.

Foto: Youtube/Printscreen
  • 16.258
  • 1.321
  • 0

Turska kompanija ZY Eletric Tractor razvila je potpuno električni traktor, a njegova masovna proizvodnja počet će ove godine. Izgleda poput standardnog s kabinom, međutim ispod haube nema dizelski motor već ogromne baterije s kapacitetom od 95 kWh. Prema podacima koje je objavila tvrtka, dovoljne su za otprilike pet do najviše sedam radnih sati.

Mogu se puniti putem standardnih punionica za električne automobile ili mreže na farmi, a napune se u roku od 40-ak minuta, piše Future Farming.

Ovo poljoprivredno vozilo može raditi sa svim standardnim priključcima. Vanjsku hidrauliku pokreće zasebni elektromotor od 20 KS koji pokreće hidrauličku pumpu. Traktor može isporučiti maksimalnu snagu od 160 KS na pogonskom vratilu. Četiri kotača imaju kontinuirano promjenjivi pogon koji dolazi od velikog elektromotora s isporukom od maksimalno 130 KS.

Vozač u bilo kojem trenutku na zaslonu može provjeriti status baterija. Kada njihova razina padne ispod 15 posto, tada se šalje zvučni signal.

Što se tiče njihovog životnog vijeka, tvrtka napominje da vozilo u prosjeku radi 750 sati godišnje te da će njihov kapacitet smanjiti za 20 posto nakon 24 godine. Zamjenom baterija on se može ponovo povećati na 100 posto.

Od opreme ima i GPS navigaciju, a cijena još uvijek nije poznata. Tvornica s proizvodnim kapacitetom od 1.000 električnih traktora godišnje trebala bi početi s radom ove godine prema podacima koje je tvrtka objavila putem svoje internetske stranice.

Pogledajte kako izgleda:


Tagovi

Turska Električni traktor Baterije ZY Eletric Tractor


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]