Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • In memoriam
  • 03.03.2018. 10:00

Izgubili smo Milana Kramera - pčelarstvo više neće biti isto

U stravičnoj nesreći izgubili smo strastvenog pčelara i inovatora. Bila je čast poznavati Milana Kramera.

  • 7.429
  • 780
  • 1

Strastveni pčelar, inovator, maratonac i veliki čovjek. Sve to bio je Milan Kramer kojega smo jučer, uz novinarku i urednicu Robertu Sorić i Žarka Milinovića, zauvijek izgubili u stravičnoj prometnoj nesreći. Pčelarstvo bez Milana Kramera više neće biti isto. 

Milan Kramer, rođen je 12. siječnja 1956. god., u Osijeku, a samostalno pčelario od 1980. godine te pripada trećoj generaciji u obitelji (po ocu i majci) koji se bave pčelarstvom. Milan i njegov brat Ivica počeli su pčelariti kada su dobili prvu košnicu od strica Franje. Osim meda, sakupljao je i ostale pčelinje proizvode: propolis, cvjetni prah, pčelinji otrov i vosak. Bavio se i znanstveno-istraživačkim radom vezanim za upotrebu pčelinjih proizvoda za zdravlje ljudi. Baš nedavno objavili smo priču o njegovoj najnovijoj inovaciji - tržištu je planirao ponuditi namaz od meda uljane repice i maslaca. 

Roberta Sorić - In memoriam

Dobitnik je brojnih nagrada, zlatnih medalja, utemeljitelj regionalnog i međunarodnog ocjenjivanja meda  što ga organizira UPSiB "Radilica" Osijek. Milana Kramera sjećat ćemo se kao uvijek nasmijanog, vrijednog, neumornog u svojim nastojanjima da ukaže na vrijednost pčela i pčelarenja. 

Bila je čast i privilegija poznavati ga.  

Foto: Zlatko Pavošević


Povezana stočna vrsta

Pčelarstvo

Pčelarstvo

Pčelarstvo je specifična grana ljudske djelatnosti te su interes i ljubav prema pčelama rašireni u svim dobnim i obrazovnim slojevima društva. Mjesta obitavanja pčela su veliki... Više [+]

Tagovi

In memoriam Milan Kramer Pčelarstvo


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).