Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Internetska prijevara
  • 19.08.2021. 07:30

Iznudio akontaciju za traktor i više se nije javljao na telefon - prijeti mu zatvor

U Poljskoj je policija privela mladića koji je na više aukcijskih stranica nudio traktore i poljoprivrednu mehanizaciju na prodaju, a koje nikada nije niti posjedovao. Posljednju je žrtvu oštetio za 2.600 eura.

Foto: Depositphotos/witoldkr1/kolesnikovama@yandex.ru
  • 535
  • 266
  • 0

Putem interneta dogovorio kupnju kombajna, ostao i bez novca i bez kombajna. Dogovorio kupnju traktora iz Španjolske - ostao bez novca i stroja. Na internetu dogovorio kupnju traktora iz Francuske pa ostao bez više stotina tisuća kuna. Obećao jeftine traktore i prevario četvoricu za više od 47.000 kuna. 

Ovo su samo neki od naslova članaka objavljenih na našem portalu unatrag par godina. A da i prevaranata i naivaca i dalje ima, dokazuje najnoviji slučaj koji se dogodio u Poljskoj. 

Ondje je policija privela mladića koji je na više aukcijskih stranica nudio traktore i poljoprivrednu mehanizaciju na prodaju, a koje, pogađate, nikada nije niti posjedovao, piše farmer. Tako je uspio od jednoga kupca iznuditi akontaciju u iznosu od 12.000 poljskih zlota (oko 2.600 eura). 

Naime, u telefonskom razgovoru prevarant je tvrdio da vodi tvrtku koja se bavi prodajom poljoprivrednih strojeva u Njemačkoj. Kada je poljoprivrednik želio rezervirati jedan od ponuđenih traktora, "poduzetnik" je zatražio predujam od 10 posto vrijednosti vozila. Kada su novci "sjeli" na navedeni račun, kontakt s navodnim trgovcem mehanizacije više nikada nije uspostavljen. 

No, policija mu je ipak ušla u trag te ga uhitila. Riječ je 27-godišnjaku iz Poznanjskog okruga koji je optužen za prijevaru i iznudu novca od tek godinu dana starije žrtve. 

Uhićeniku su zaplijenili novac, telefone i računala, a sve okolnosti upućuju na to da bi u ovom slučaju moglo biti više žrtava. Za sada je on u pritvoru u trajanju od tri mjeseca, ali mu prijeti zatvor i to do osam godina. 

Zato, budite vrlo oprezni kod kupovine. Najvažniji savjet je ne plaćati nepoznatima ništa unaprijed! Isto vrijedi za pravne i fizičke osobe. 

Kako prepoznati prevarante na internetu i sigurno trgovati?

Poslujte s tvrtkama koje se mogu provjeriti i koje imaju dobre recenzije prijašnjih kupaca. 


Tagovi

Prijevara Kupovina traktora Akontacija Kupovina na internetu Prevarant Mehanizacija Prodaja mehanizacije Traktor Cijena


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.