Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mato Mlinarić
  • 26.12.2015. 09:45

Javno sučeliti kandidate za ministra

Mlinarić: Nemamo više vremena za gubljenje, a dosadašnji način upravljanja, kao i eksperimentiranje političkim ministrima za nas znači propast.

  • 859
  • 155
  • 0

Porukom koju su Boži Petrovu poručili Nezavisni hrvatski seljaci (NHS) i Mato Mlinarić, predsjednik NHS, istaknuto je da je poljoprivreda najznačajnija i najperspektivnija grana za razvoj Hrvatske koja je do sada, kako navode, uglavnom služila za potkusurivanje političke klijentele i kupovanje glasova.

"Nemamo više vremena za gubljenje, a dosadašnji način upravljanja, kao i eksperimentiranje političkim ministrima za nas znači propast. Iz raznih krugova izlaze prijedlozi ponovne podjele resora poljoprivrede, kao i potencijalni kandidati za resor.

Ruralni razvoj je sastavni dio poljoprivredne politike koji kroz svoje programe osigurava 50% sredstava u poljoprivredi i to je poluga bez koje nema napretka", naveo je Mlinarić. Iz NHS-a predlažu da se prije svih odluka konzultira sa stručnjacima i seljačkim udrugama te da se prije donošenja odluka o ministru poljoprivrede javno sučele svi kandidati.

Također su istaknuli da ne treba izdvajati vode, šume i ruralni razvoj iz Ministarstva poljoprivrede.


Tagovi

Mato Mlinarić NHS Božo Petrov Ministar poljoprivrede


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ukrajinski izvoz žitarica je samo 1 milijun tona manji nego prošle godine

Prema Državnoj carinskoj službi, prema podacima od 17. travnja Ukrajina je izvezla 38,608 milijuna tona žitarica i mahunarki od početka sezone  2023/24, od čega je 3,749...

Više [+]