Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Srušen rekord
  • 02.07.2019. 18:00
  • Elvington

JCB Fastrac traktor srušio britanski rekord sa 166,7 km/h!

Mjesto izvođenja rekorda bila je zračna luka Elvington, u blizini Yorka, gdje je traktorom upravljao TV voditelj i vozač motocikla Guy Martin

Foto: jcb.com
  • 867
  • 152
  • 0

JCB-ov traktor Fastrac srušio je britanski rekord, dosegavši brzinu od 166,7 km/h. Prethodni rekord bio je 140,44 km/h koji je postavio Top Gearov Track-Tor u ožujku 2018. godine.

Mjesto izvođenja rekorda bila je zračna luka Elvington, u blizini Yorka, gdje je traktorom upravljao TV voditelj i vozač motocikla Guy Martin.

Tim inženjera tvrtke JCB radio je na tajnom projektu razvoja traktora u proteklih nekoliko mjeseci, a prije nekoliko dana je predsjednik JCB-a Lord Bamford pohvalio njihovo "nevjerojatno postignuće": "Dugo smo sanjali da pokušamo snimiti brzinu s Fastracom i cijeli tim je neumorno radio kako bi postigao ovaj nevjerojatan rezultat. Iznimno sam ponosan na ono što su postigli u tako kratkom vremenu".

Točno 28 godina do dana kada je prvi proizvodni model izašao iz linije, postavljen je ovaj rekord. Rekordni traktor temelji se na standardnom traktoru tvrtke Staffordshire, a pokreće ga 7,2-litarski šestocilindrični DieselMax motor proizveden u Derbyshireu. Sposoban je proizvesti ogromnu snagu od 1.000 KS i 2.500 Nm okretnog momenta.

Promjene u prijenosu i poboljšana aerodinamika, uz pomoć Williama Advanced Engineeringa, omogućili su postizanje ovog rekorda.


Tagovi

JCB Fastrac Rekord brzine Guy Martin


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]