Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uprava za veterinarstvo
  • 20.12.2019. 13:30

Jednim klikom do podataka o napuštenim i izgubljenim životinjama

Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane Ministarstva poljoprivrede izradila je Jedinstveni informacijski centar, bazu podataka u kojoj se nalaze podaci o napuštenim i izgubljenim životinjama koje se nalaze u skloništima.

Foto: Pixabay/Alexas_Fotos
  • 205
  • 35
  • 0

Želite li udomiti ili ste izgubili kućnog ljubimca, odsad možete na jedinstvenoj adresi pronaći sve podatke o napuštenim i izgubljenim životinjama. Naime, Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane Ministarstva poljoprivrede izradila je Jedinstveni informacijski centar, bazu podataka u kojoj se nalaze podaci o napuštenim i izgubljenim životinjama koje se nalaze u skloništima za životinja na području Republike Hrvatske.

"JIC omogućava pregled zakonom propisanih podataka o napuštenim i izgubljenim životinjama, a objavom tih podataka na jednom centralnom mjestu omogućuje se lakše i brže udomljavanje životinja, ali i brži pronalazak izgubljenih životinja jer se sve prijavljene izgubljene životinje upisuju u ovu jedinstvenu bazu podataka", navodi se na stranici Ministarstva poljoprivrede.

Jedinstveni informacijski centar pogledajte ovdje

Kako objašnjavaju, u sklopu nadogradnji postojećeg IT sustava Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane dorađen je Upisnik kućnih ljubimaca novim JIC modulom unutar kojega je moguća pretraga i upis pronađenih i izgubljenih kućnih ljubimaca. Također postoji i kartica svih izgubljenih životinja, a podatke o izgubljenim životinjama upisuju veterinarske organizacije ili ambulante privatne prakse koje su ovlaštene za vođenje Upisnika.

"Sva skloništa za životinje dostavila su podatke o osobama koje će unositi podatke u JIC te su im dostavljene upute za rad u navedenom modulu, a dana 15. studenoga 2019. godine u prostorima Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane održana je i dodatna edukacija. U JIC podaci su se počeli unositi od početka studenoga ove godine", zaključuje se u objavi. 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Baza podataka Skloništa Izgubljene životinje Napuštene životinje JIC


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]