Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Jerković d.o.o.
  • 28.10.2020. 10:30

Jerković predstavio Claas Axion 960 Terra Trac - polugusjeničar s punim ovjesom

Iz tvrtke ističu kako je za sezonu 2020. Axion dostupan kao 960 Terra Trac i 930 Terra Trac. Naime, nakon predstavljanja prototipa na Agritechnici 2017, Claas jedini na tržište donosi poluosovinske traktore s punim ovjesom.

Foto: Jerković d.o.o.
  • 1.966
  • 132
  • 0

Tvrtka Jerković d.o.o., ovlašteni zastupnik za marku Claas za istočnu Hrvatsku, početkom listopada ove godine predstavila je svim većim proizvođačima i koncernima traktor Claas Axion 960 Terra Trac

Axion 900 Terra Trac dostupan u dvije izvedbe modela

Ističu kako je za sezonu 2020. Axion dostupan kao 960 Terra Trac i 930 Terra Trac. Naime, nakon predstavljanja prototipa na Agritechnici 2017, Claas na tržište donosi jedine poluosovinske traktore s punim ovjesom.

"S Axionom 960 Terra Trac (445 PS/327 kW) i Axionom 930 Terra Trac (355 PS/261 kW), Claas predstavlja prve poluosovinske traktore s punim ovjesom. Ključna inovacija je integracija sustava ovjesa Terra Trac. Temelji se na tehnologiji poznatoj iz kombajna, gdje se u tvrtki taj pogon koristi više od 20 godina", napominju zastupnici.

bnm
Za sezonu 2020. Axion je dostupan kao 960 Terra Trac i 930 Terra Trac

Dodaju kako koncept polugusjeničnog traktora s ovim sustavom osigurava veliku svestranost te kako se visoke vlačne sile vozila zadržavaju bez obzira na radne uvjete kao što su vlaga ili reljef tla. Vučeni i pričvršćeni uređaji također se mogu koristiti pri vrlo malim radnim brzinama uz maksimalnu vučnu snagu.

Ističu također da, zahvaljujući opružnom voznom mehanizmu, prednjoj osovini te kabini s oprugom, Axion 900 Terra Trac pruža prednosti u pogledu vuče i zaštite tla, ali i da postiže udobnost konvencionalnog standardnog traktora. Podvozje osigurava maksimalan kontakt s tlom kao i površinu kontakta u svakom trenutku s pojedinačno opruženim valjcima zbog čega je ugodan i učinkovit na cesti i na terenu, čak i kada se vozi brzinom do 40 km/h.

Potpuna integracija pogona uz pomoć upravljanja

Stražnja osovina Axiona iz temelja je izmijenjena kako bi mogla smjestiti Terra Trac pogone. Umjesto lijevka za osovinu za montažu na kotače, za njega su predviđeni posebno dizajnirani nosači te premošćuju visinsku razliku, omogućuju ukupan raspon viska od 23° i štite kardanske osovine. Za upotrebu s traktorom, podvozje je također posebno prilagođeno zahtjevima teškog vučnog rada.

"Da bi se prenijeli visoki zakretni momenti, zupčanici su ojačani, a pogonski kotač povećan. Na njemu su posebno dizajnirani blokovi trenja koji osiguravaju prijenos trenja pogonskih sila na remen i istodobno osiguravaju dobro samočišćenje kontaktne površine. Inteligentna kontrola pogona gusjenica omogućuje uske manevre okretanja", objašnjavaju iz Jerkovića.

evdc
Xerion Terra Trac

Četiri širine gusjenica unutar tri metra vanjske širine

Važno je znati da su širine od 18" (457 mm), 25" (635 mm), 29 "(735 mm) i 35" (890 mm) predviđene za model Axion 900 Terra Trac. Sa svim gusjenicama, traktori su široki manje od tri metra, a radna težina je od 16,5 t. S dopuštenom ukupnom težinom od 22 t, moguća je nosivost od 5,5 t. Razina traktora se, naime, može podesiti s pogonom Terra Trac. Visina postolja može se namjestiti po visini u rasponu od 120 mm, vrlo jednostavno putem CEBIS-a. Primjerice, točka povlačenja priključka može se optimalno prilagoditi visinom točke spojke.

Ističu da je uz integriranje ovog sustava ovjesa postolja Claas također prilagodio dizajn i mjesto spremnika za gorivo pa sada ima do 860 litara i tako omogućuje duge radne dane.

Podsjetimo, tvrtka Jerković je u listopadu 2019. godine otvorila svoj novi servisni centar u industrijskoj zoni Koška. Direktor je pritom naglasio kako s ponosom može reći da prodaja nije ključni faktor u njihovom odnosu s kupcima jer im nude cijeli lanac usluga - od servisa i rezervnih dijelova, obuke, pripreme za prihvat ovakvih tehnologija, do posebnih uvjeta za preciznu poljoprivredu i satelitsku navigaciju strojeva.

Dodatne fotografije traktora pogledajte u galeriji ispod teksta, a za više informacija o novom modelu obratite im se na jedan od niže navedenih kontakata.


Fotoprilog


Tagovi

Jerković Claas traktor Claas Axion 960 Terra Trac Gusjeničar


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nedjeljni obilazak polja ;)