Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zaštita životinja
  • 23.10.2019. 15:00

Joaquin Phoenix u kampanji za životinje: Okončaj specizam, živi veganski

Svi smo mi životinje, poručuje zvijezda filma "Joker" i poziva na veganstvo.

Foto: PETA/Udruga prijatelji životinja
  • 707
  • 1.271
  • 0

Zaštitno lice PETA-ine nove kampanje za borbu protiv specizma, diskriminacije na osnovi vrste, poznati je glumac Joaquin Phoenix, dobitnik Zlatnog globusa i popularni borac za prava životinje.

"Kampanja ove najpoznatije svjetske organizacije za prava životinja svojom glavnom porukom "Svi smo mi životinje” promiče suosjećajni život temeljen na veganskoj prehrani i poštovanju života svakog bića, bez obzira na vrstu. Stoga se Joaquin Phoenix trenutačno u Hrvatskoj, osim u kinima u hit-filmu "Joker", pojavljuje i na jumbo plakatima s upečatljivim vizualima koje je PETA ustupila udruzi Prijatelji životinja. Phoenix na plakatima šalje jasnu poruku da kao pojedinci najviše možemo pomoći životinjama tako da postanemo vegani", priopćili su iz Udruge Prijatelji životinja. 

Vegan od svoje treće godine, Phoenix je neumorni aktivist za prava životinja. Osim što već više od deset godina redovito sudjeluje u PETA-inim kampanjama protiv zlostavljanja životinja radi vune, kože, krzna ili jedenja riba i drugih životinja, u lipnju ove godine u Hollywoodu je predvodio prosvjed povodom Nacionalnog dana prava životinja, a prošli mjesec, na predstavljanju filma "Joker” na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, pridružio se veganskom prosvjedu lokalne organizacije za prava životinja. 

"Ne želim uzrokovati bol drugom živom suosjećajnom biću. Ne želim mu oduzimati djecu. Ne želim ga prisiljavati na zatočeništvo i tovljenje samo kako bi bilo zaklano. To je apsurdno i barbarski. I ne mogu razumjeti kako možete svjedočiti tome, a da to ne utječe na vas. Tu je sigurno i učinak koji sve to ima na naš okoliš, a koji je razarajući”, izjavio je glumac.


Tagovi

Joaquin Phoenix Zaštita životinja PETA Kampanja Joker Veganstvo


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije