Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • TotY 2022
  • 19.10.2021. 16:10

John Deere dvostruki pobjednik: Uz traktor godine, osvojili i titulu za najbolji svestrani!

Na natjecanju za izbor traktora godine, u tri kategorije, borilo se 14 traktora i 11 proizvođača, a razloga za zadovoljstvo imaju i u tvrtki Reform te New Hollandu.

Foto: John Deere
  • 93
  • 20
  • 0

Ratarski i svestrani - bila su to dva aduta John Deera za titulu traktora godine, dakako svaki u svojoj kategoriji. I, očito, itekako dobar izbor jer američka tvrtka Deere & Company ima se čime ponositi. 

Na natjecanju za Traktor godine 2022. imaju stopostotan učinak. 

John Deere 7R 350 AutoPower ovogodišnji je traktor godine, a pobjedu su odnijeli i u kategoriji svestranog traktora.

"Proglašen je najboljim zahvaljujući izvanrednoj tehnologiji i performansama koje ima kao i kvalitetnoj i udobnoj kabini. Održivost je ovdje također igrala veliku ulogu", rekao je Bas Van Hattum, urednik časopisa Future Farming i Trekker, razloge zbog kojih se žiri odlučio dodijeliti mu laskavu titulu pobjednika.

Dvostruki pobjednici 

U kategoriji svestranog traktora ("Best Utility") pobijedio je JD 6M 120 AutoPower

"S kontinuiranim varijabilnim mjenjačem, kratkim međuosovinskim razmakom od 2.400 mm, najvećom radnom masom od 10,450 kg i najnovijom tehnologijom za preciznu poljoprivredu, ovaj je model dovoljno svestran za obavljanje širokog spektra različitih zadataka, od radova s prednjim utovarivačem do obrade tla i transport", istaknuo je Hattum karakteristike drugog pobjednika. 

JD 6M 120 AutoPower odnio titulu najboljeg svestranog traktora

Kao najbolji voćarsko-vinogradarski, brdski i ostali specijaliziran traktor ("Best of Specialized“) proglašen je Reform Metrac H 75 Pro, dok je u posebnoj kategoriji ("Sustainable Toty") u čiji izbor su ušli svi finalisti trijumfirao New Holland T6 Metan Power koji prema mišljenju žirija predstavlja korak naprijed prema održivoj poljoprivredi. 

Najbolji specijalizirani Reform Metrac H 75 Pro 

I ove je godine žiri od 26 profesionalnih novinara različitih poljoprivrednih medija iz 25 europskih država imao izuzetno težak zadatak. Ocjenjivale su se osobine motora, prijenos, elektronika, hidraulika, komfor kabine, inovativna tehnička rješenja, dizajn kao i omjer konjskih snaga i cijene. 

Ceremonija proglašenja na EIMA sajmu

"Uvriježeno je mišljenje da će nove tehnologije imati temeljnu ulogu u suvremenoj poljoprivrednoj mehanizaciji. One će biti oruđe za učinkovitiju i održivu poljoprivredu", kazala je Lucia Salmaso, generalna direktorica tvrtke BKT Europe.

New Holland T6 Metan Power - Sustainable Toty

A za razliku od prošle kada je bilo online, ceremonija proglašenja bila je uživo i to prvog dana otvorenja jednog od najvećeg europskog poljoprivrednog sajma - EIMA koji se održava u Bologni od 19. do 23 listopada.

Obraćajući se prisutnima na dodjeli nagrada Diana Lenzi, predsjednica Europskog vijeća mladih poljoprivrednika - CEJA i talijanska mlada poljoprivrednica rekla je kako poljoprivrednici razumiju da će se neizbježno morati prilagoditi zahtjevima okoliša, pa je pravi izbor stroja vrlo važna odluka u gospodarskom, društvenom i okolišnom smislu.

Slab udio mladih poljoprivrednika 

Ukazala je na važan problem, osim klimatskih promjena, a to je udio mladih ispod 40 godina koji se bave poljoprivredom, a koji je prema njezinim riječima tek 11 posto. 

"U idućih 10 godina imat ćemo ogromnu populaciju onih koji odlaze u mirovinu, a neće ih imati tko zamijeniti. Mladim farmerima veliki je problem financiranje. Većini njih banka nije u mogućnosti dati kredit, a bez njega ne mogu ulagati u proizvodnju“, upozorila je Lenzi poručivši kako je najbolje rješenje ovoga problema osnivanje zaklade. 

Ovogodišnja ceremonija održala se online na EIMA sajmu

Inače, za ovu prestižnu titulu borila su se 14 traktora i 11 proizvođača, a posjetitelji EIMA sajma imaju ih mogućnost uživo vidjeti u posebnom TotY odjeljku. 


Tagovi

TotY 2022 Traktor godine John Deere 7R 350 AutoPower John Deere 6M 120 AutoPower Reform Metrac H 75 Pro New Holland T6 Metan Power


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

17

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 10

Katastrofu, propast ćemo! 58,8%

Glasova: 5

Prosperitet, bit će nam bolje 29,4%

Glasova: 1

Sve će biti isto 5,9%

Glasova: 1

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 5,9%

Pregled ankete

Pregled ankete