Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • John Deere
  • 27.11.2022. 18:00

John Deere povećao dobit u posljednjem kvartalu, dionice na rekordnoj razini

Zabilježeno je povećanje zarade od 75 posto u posljednjem tromjesečju Deerove fiskalne godine unatoč izazovima u lancu opskrbe

Foto: Facebook/John Deere
  • 121
  • 23
  • 0

Tvrtka John Deere je objavila izvješće o kvartalnoj dobiti koja je nadmašila procjene Wall Streeta, piše Reuters. Snažna prodaja ubrzana je povećanjem cijena poljoprivredne i građevinske opreme, a dionice su dosegle rekordno visoku razinu.

Zabilježeno je povećanje zarade od 75 posto u posljednjem tromjesečju Deerove fiskalne godine unatoč izazovima u lancu opskrbe te je prognozirana veća neto dobit za sljedeću godinu. Nakon izvješća, dionice kompanije su porasle za 6,4 posto na 443,09 dolara.

Tvrtka predviđa solidan rast profitnih marži u svim poslovnim segmentima, jer su knjige narudžbi popunjene do trećeg kvartala 2023. za većinu poljoprivredne opreme i kombajna.

"Potražnja je zaista zdrava i Deere to pretvara u veliki porast zarade", rekao je Matt Arnold, analitičar kapitala u Edward Jones-u.

Zastoji u lancu opskrbe počeli su popuštati što daje optimistične izglede za 2023., a očekuje se porast prodaje u građevinskom sektoru. 

"Ispunili smo svoje planove, zabilježili značajno povećanje produktivnosti i nadmašili industrijsku proizvodnju i maloprodaju. To je rezultiralo našim najvećim prihodima i maržom u kvartalu za ovu godinu", rekao je izvršni direktor John May.

Očekuje se neto prihod između 8,0 i 8,5 milijardi dolara za fiskalnu 2023. godinu, zajedno s većom prodajom. Vrijednost dionica je porasla za otprilike 29 posto od početka godine.


Tagovi

John Deere Dionice Poljoprivredna oprema Građevinska oprema John May Kvartalna dobit


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]