Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa kukuruza
  • 29.10.2019. 12:45
  • Koprivničko-križevačka, Kalinovac

Još jedan slučaj krađe kukuruza. Sjever RH na udaru kombajnista koji upadaju u tuđa polja?

Nakon dva slučaja na području PU varaždinske, upadanje kombajnom u tuđe polje i krađa kukuruza zabilježena je i na području PU koprivničko-križevačke.

Foto: Pixabay/Franz W (ilustracija)
  • 1.182
  • 139
  • 0

Ovo već zbilja djeluje organizirano. Nakon dvije prijave krađe kukuruza s područja Policijske uprave varaždinske, zabilježena je i jedna s područja PU koprivničko-križevačke.

"Između 15. i 26. listopada, nedaleko Kalinovca nepoznati počinitelj je kombajnom pobrao i otuđio kukuruz s polja, oštetivši vlasnika za više tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem i otuđenim kukuruzom", navodi policija. 

Podsjećamo, u razmaku od samo dva tjedna, Policijska uprava varaždinska zaprimila je dvije prijavu o krađi kukuruza. Modus operandi je isti: Netko je kombajnom pobrao i otuđio kukuruz s njive. 

Netko na području varaždinske županije upada kombajnom u tuđa polja i krade kukuruz?

Naime, kako su priopćili, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaprimili su prijavu 48-godišnjaka, da je nepoznati počinitelj u vremenu od 24. do 25. listopada ove godine, između mjesta Hrastovsko i Poljanec, kombajnom pobrao i otuđio kukuruz s njive u njegovom vlasništvu. Visina materijalne štete iznosi oko 7.000 kuna.

U policijskoj postaji Varaždin zaprimili su, pak, prijavu 65-godišnjaka, kojom prijavljuje da je nepoznati počinitelj na poljskom predjelu zvanom "Prečnica“ između Gornjeg Ladanja i Nove Vesi Petrijanečke od 8. do 10. listopada iskoristio odsutnost vlasnika i kombajnom mu požeo i otuđio 12 redova kukuruza.

Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.


Tagovi

Krađa kukuruza Policija Kombajnom upao u polje


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P