Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prijevara
  • 04.02.2020. 09:50
  • Osječko-baranjska, Nard

Još jedna prijevara: naručio traktor iz Engleske, ostao bez novca i stroja

Nepoznati prodavatelj je nakon uplate novca prekinuo daljnju komunikaciju te kupljeni traktor nije isporučen, navodi policija.

Foto: Pixabay/John Gillenwater
  • 4.369
  • 230
  • 0

Bez stotina tisuća kuna i traktora naručenog iz Engleske, ostao je 60-godišnjak iz Narda kod Valpova. Naime, samo tjedan dana nakon što je izvijestila o internetskoj prijevari u kojoj je 27-godišnjak ostao bez par stotina tisuća kuna i traktora naručenog iz Francuske, Policijska uprava osječko-baranjska objavila je o identičnom slučaju koji se, doduše, odvio još prošle godine. 

"U mjesecu ožujku 2018. godine, 60-godišnji hrvatski državljanin iz Narda je na Internetu pronašao oglas i stupio u kontakt s tvrtkom iz Engleske te dogovorio kupnju novog traktora. Dogovoreni novčani iznos 60-godišnjak je u travnju 2019. godine uplatio na bankovni račun nepoznate tvrtke. Nepoznati prodavatelj je nakon uplate novca prekinuo daljnju komunikaciju te kupljeni traktor 60-godišnjaku nije isporučen. Materijalna šteta iznosi oko stotinjak tisuća kuna. Tragamo za nepoznatim počiniteljem", navodi policija. 

Podsjećamo, u utorak, 14. siječnja, 27-godišnji hrvatski državljanin iz Višnjevca je na Internetu pronašao oglas i stupio u kontakt s nepoznatom osobom iz Republike Francuske te dogovorio kupnju novog traktora. Dogovoreni novčani iznos je odmah uplatio na bankovni račun nepoznate osobe.

"Nepoznati prodavatelj je nakon uplate novca prekinuo daljnju komunikaciju te kupljeni traktor 27-godišnjaku nije isporučen. Materijalna šteta iznosi više stotina tisuća kuna. Tragamo za nepoznatim počiniteljem", navela je tad Policijska uprava. 

Prošle godine također u siječnju, ista je policijska uprava izvijestila i da je 46-godišnjak, koji je još u studenom dogovorio kupnju rabljenog kombajna, uplatio nekoliko desetaka tisuća kuna i ostao bez novaca i željenog stroja. 

Na internetu dogovorio kupnju traktora iz Francuske pa ostao bez više stotina tisuća kuna

"Tijekom studenog 2018. godine 46-godišnjak je putem interneta na području Đakovštine s nepoznatim počiniteljem dogovorio kupnju kombajna te je nepoznatom počinitelju uplatio nekoliko desetaka tisuća kuna. Kombajn mu nije isporučen, niti mu je vraćen novac. Tragamo za nepoznatim počiniteljem", javila je tada policija.

Nemamo vam što pametnije reći nego pazite gdje i od koga kupujete poljoprivrednu mehanizaciju. Ključ u ruke na licu mjesta, zasigurno je najbolja i najsigurnija opcija. 


Tagovi

Kupnja traktora Internetska prijevara Engleska Policija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]