Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lutrija
  • 11.11.2021. 18:00

Kad bi dobili na lutriji, više od 60 posto američkih farmera uložilo bi samo u jedno

Kada bi osvojili 700 milijuna dolara na lutriji, njih 21 posto bi napustilo poljoprivredu. Tek 10 posto bi kupilo nove strojeve, a šest posto preuredilo kuće.

Foto: Depositphotos/jamesgroup
  • 5.039
  • 303
  • 0

Nedavno se u SAD-u na lutriji PowerBall-Jackpot mogla osvojiti svota novca u iznosu od 700 milijuna dolara, što je više od 600 milijuna eura.

Kako bi saznao što bi tamošnji poljoprivrednici učinili s tim iznosom, kada bi ga osvojili, američki portal farm progress proveo je anketu.

Tek manji udio farmera, točnije njih 21 posto izjasnilo se da bi napustilo tu djelatnost, što je mnoge iznenadilo. Ti su rezultati potvrdili činjenicu koliko poljoprivrednici vole svoj posao te s koliko ga volje rade.

Svega šest posto ih je odgovorilo da bi preuredilo svoje domove i farme, po čemu se da zaključiti da im to nije prioritet, ali bi i dalje nastavili obavljati poljoprivrednu djelatnost. Njih 10 posto kupilo bi nove strojeve potrebne za rad na gospodarstvu.

Ono što je vrlo znakovito je udio od više od 60 posto ispitanih koji bi s osvojenim novcem kupili još poljoprivrednog zemljišta i tako ojačali svoje gospodarstvo. Prema njima, to je dugoročna investicija i najbolje ulaganje novca jer cijene neprestano rastu, a i dobra je prilika za osigurati budućnost svoje obitelji. 

Koliko zarađuju američki poljoprivrednici?

Kako piše agrarheute, američko Ministarstvo poljoprivrede procjenjuje da će ove godine prosječni neto prihod tamošnjih farmi porasti za 10.000 dolara, odnosno 11,9 posto, na 93.700 dolara po gospodarstvu (više od 80 tisuća eura).

Očekuje se da će najveći rast prihoda zabilježiti svinjogojci te ratari koji proizvode kukuruz i ostale žitarice. S druge strane, mljekarske farme bi mogle zabilježiti pad.

Što biste vi da osvojite veliku svotu novca na lutriji? Pišite nam u komentarima ispod teksta.


Tagovi

Lutrija SAD Dobitak Novac Poljoprivrednici Anketa


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.