Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Najbrži traktor
  • 25.11.2019. 13:30

Kako je JCB-ov traktor Fastrac srušio svjetski rekord jurivši 217 km/h?

Službenog imena Fastrac Two, ovaj monstrum od čak pet tona uspio je u nekoliko navrata napraviti prosjek od 217,57 km/h, dok je najveća zabilježena brzinu iznosila 247,47 km/h!

Foto: JCB
  • 1.697
  • 136
  • 0

JCB-ov Fastrac ušao je u knjigu rekorda nakon što je proglašen najbržim traktorom na svijetu ostvarivši prosječnu brzinu od 217,57 km/h. 

Službenog imena Fastrac Two, ovaj monstrum od čak pet tona uspio je u nekoliko navrata napraviti prosjek od 217,57 km/h, dok je najveća zabilježena brzinu iznosila 247,47 km/h!

Ovaj traktor je dizajnirao i izgradio tim mladih inženjera u Staffordshireu, u Engleskoj. Podvig je službeno ratificirao Guinness World Records koji je tvrtki uručio poseban uramljeni certifikat nekoliko minuta nakon postignuća rekorda.

Nakon što je JCB u lipnju postavio svoj prvi Guinnessov svjetski rekord za najbrži traktor u Elvingtonu, nazvan Fastrac One, krenuo je u ambiciozni plan da sruši vlastiti rekord i razvio Fastrac Two - koji je 10% lakši, moderniji i aerodinamičniji od svog manjeg brata. Oba se traktora temelje na standardnom, komercijalno dostupnom JCB Fastracu koji se prodaje širom svijeta.

Za upravljačem je, kao i u lipnju, bio vozač utrka Guy Martin. Što se tiče samog pogona, ispod poklopca se nalazi 7,2-litreni dizelski motor s oko 1.000 KS i 2.500 Nm okretnog momenta.

JCB Fastrac traktor u lipnju srušio britanski rekord sa 166,7 km/h!

Tim JCB inženjera radio je na projektu daljnjeg razvoja traktora tijekom posljednjih nekoliko mjeseci, pa je predsjednik JCB-a Lord Bamford pohvalio njihovo "nevjerojatno postignuće": "Kad smo s Fastracom ljetos stigli do 166,7 km/h, bio sam uvjeren da možemo biti još brži, a JCB tim je postao novi izazov postavljanjem ovog novog rekorda. Nevjerojatno je postignuće mladog i entuzijastičnog inženjerskog tima. Svi koji su uključeni trebali bi biti vrlo ponosni na ulogu koju su odigrali, pokazujući britanski inženjering u odličnom svijetlu."

Rekordnu vožnju ovog traktora i uručenje nagrade pogledajte u videoprilogu:


Tagovi

JCB Fastrac Najbrži traktor Rekord Brzina Fastrac Two


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P