Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Online konferencija
  • 24.02.2022. 13:00

Kako uspješnije promovirati i zaštititi domaće meso?

Zašto je premalo proizvođača uključeno u sustave označavanja kvalitete i što treba učiniti da domaće meso osigura bolji plasman na hrvatskom tržištu, saznat ćemo na online konferenciji.

Foto: Agroklub
  • 596
  • 200
  • 1

Koju oznaku na deklaraciji proizvoda tražite ako želite kupiti domaće meso?

Vjerojatno ni sami ne znate, obzirom da hrvatski proizvođači svoje proizvode mogu obilježiti s nekoliko oznaka, kojima upravljaju različite institucije, a svaka ima drugačiji znak, pravila i izvor financiranja.

Pod kapom Ministarstva poljoprivrede, dva su nacionalna sustava označavanja kvalitete proizvoda, međutim broj poljoprivrednika u njima je zanemariv.

Od oko 33 tisuće registriranih stočara u Hrvatskoj, svega je njih 154 u sustavu označavanja kvalitete Meso s hrvatskih farmi, a nijedan još u sustavu Dokazana kvaliteta.

Zbunjujemo li potrošače različitim oznakama na domaćim proizvodima?

Zašto je premalo proizvođača uključeno u sustave označavanja kvalitete mesnih proizvoda,  može li bolja zaštita i jačanje prepoznatljivosti domaćeg mesa rezultirati boljim plasmanom na hrvatskom tržištu, saznat ćemo 3. ožujka od 12 sati na online konferenciji "Kako uspješnije promovirati i zaštititi domaće meso?"

Naši panelisti će biti: Zvonimir Širjan, predsjednik Udruge Baby Beef, Boris Malešević, kreativni direktor i dizajner, Sanja Kolarić Kravar, načelnica sektora za kvalitetu hrane u Ministarstvu poljoprivrede, Krešimir Kuterovac, predsjednik Hrvatske udruge proizvođača svinja i Drago Solić, načelnik sektora za uzgoj, testiranje i genetsko vrednovanje u HAPIH-u.

Link za prijavu na konferenciju pronađite ovdje. Samo prijavljeni korisnici moći će postavljati pitanja panelistima.

Online konferenciju organiziraju Agroklub i Udruga za tov i uzgoj junadi Baby Beef.


Tagovi

Označavanje hrane Oznake kvalitete mesa Udruga Baby Beef HAPIH Ministarstvo poljoprivrede Dokazana kvaliteta Meso hrvatskih farmi Hrvatska junetina


Autorica

Leticija Hrenković

Više [+]

Magistra politologije s dugogodišnjim iskustvom rada u institucijama državne i javne uprave vezanim za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije