Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministri vijećaju
  • 19.06.2014. 17:40

Kakva je budućnost domaćeg proizvoda?

Pročitajte rezultate rada sjednice: Kakva je budućnost mliječnih proizvoda? Koji je napredak po pitanju školskog voća, povrća i školskog mlijeka? Što nalaže Zajednička ribarstvena politika?

Foto: depositphotos.com, studioM
  • 144
  • 11
  • 0

Zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol sudjelovala je na 3322. sjednici Vijeća ministara poljoprivrede i ribarstva koje se održavalo 16. i 17. lipnja 2014. godine u Luxembourgu.

Glavni rezultati rada Vijeća, po sektorima, su:

  1. Školsko voće, povrće i školsko mlijeko - Istaknut je postignuti napredak u prvoj polovici 2014. godine u pogledu spajanja programa potpora u cilju pojednostavljenja postojećih potpora i povećanje njihove učinkovitosti te smanjenja administrativnih opterećenja.
  2. Budućnost mliječnih proizvoda - Komisija je Vijeću predstavila izvješće o razvoju situacije na tržištu u sektoru mljekarstva, previđenom Mliječnim paketom koji je uspostavljen s ciljem dugoročne budućnosti mliječnog sektora nakon završetka sustava kvota u ožujku 2015. godine. Vijeće nije prihvatilo pripremljene zaključke Predsjedništva te će se o ovoj tematici raspravljati na slijedećem Vijeću.

Ostale teme:

  • Usvojeni su zaključci o izvješću Europske komisije u sektoru voća i povrća o reformi 2007.
  • Izmijenila su se razmišljanja i iskustva država članica vezano uz primjenu obveze iskrcaja cjelokupnog ulova i prijedlozima za usvajanje unutar Zajedničke ribarstvene politike.
  • Zdravlje životinja, zdravlje bilja, tržište sjemena i kontrole - S obzirom da je paket prijedloga u ovom sektoru bio odbijen u prvom čitanju od strane Europskog Parlamenta, Predsjedništvo je prikupilo stavove država članica kako bi moglo izraditi novi prijedlog izvješća.

Više na:
http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/en/agricult/143222.pdf

Foto: depositphotos.com, studioM


Tagovi

Snježana Španjol Školsko voće i povrće Budućnost mliječnih proizvoda Mliječni paket Europska komisija Zajednička ribarstvena politika

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo