Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Suradnja
  • 18.06.2022. 12:00

Kod zastupnika tvrtke Claas uskoro AgBot - moći će se i unajmiti

AgBot-ovi mogu biti gusjeničari, s tri ili četiri kotača. Snage su od 74 do 154 KS, a imaju dizelski i električni pogon. Tvrtka Claas intenzivira daljnju suradnju s njihovim proizvođačem, nizozemskim startupom AgXeed.

Foto: Claas
  • 827
  • 88
  • 0

Nakon prvih uspješnih zajedničkih projekata, tvrtka Claas intenzivira daljnju suradnju s nizozemskim startupom AgXeed na razvoju i komercijalizaciji autonomnih poljoprivrednih strojeva, priopćili su.

Riječ je o tvrtki s inteligentnim, održivim i poputno autonomnim poljoprivrednim sustavom sa skalabilnim hardverom, virtualnim alatima za planiranje i sveobuhvatnim modelima podataka, što ju čini jednom od vodećih u tom području u Europi danas.

Još 2020. predstavila je gusjeničarsku verziju AGBot-a od 115 kW (154 KS), a prošle je godine uslijedio isti taj stroj na tri kotača namijenjen voćnjacima i vinogradima. Pridružio mu se i onaj na četiri kotača, a oba su 55 kW (74 KS). Odlikuje ih i to što su sva ova vozila na dizelski i električni pogon.

"Zajedno s Claasom-om i partnerima Amazone i Amathaon, AgXeed namjerava dodatno ubrzati razvoj učinkovitih i holističkih rješenja za poljoprivredne procese u nadolazećim godinama", stoji u priopćenju Claas-a.

Uskoro AgBot-ovi za najam

Kako navode, AgXeed ima koristi od međunarodne mreže i njihove stručnosti u mnogim područjima poput razvoja, prodaje ali i servisa. Primjerice, Claas Vertriebsgesellschaft mbH (CVG) je u svibnju potpisao ugovor o distribuciji s AgXeedom.

AgBot gusjeničar

A kako je najavljeno od ljeta 2022. odabrani Claas zastupnici u Njemačkoj i Švicarskoj postat će distribucijski i servisni partneri AgXeeda.

Osim prodaje AgBotova, bit će dostupni i modeli za iznajmljivanje koji bi kupcima trebali olakšati početak rada s autonomnom poljoprivrednom tehnologijom i omogućiti opsežna testiranja u vlastitim operativnim strukturama. U tu svrhu, CVG je već uključio dva AgBota u portfelj "First Claas rental".

Oblikovanje budućnosti poljoprivrede

Kako navode iz Claas-a, oni su preko svoje investicijske tvrtke Seed Green Innovations GmbH, sudjelovali u krugu financiranja serije A zajedno s investitorom rizičnog kapitala Amathaon Capital iz Münchena i tvrtkom iz grupe Amazone sa sjedištem u Hasbergen-Gaste-u u Njemačkoj.

Model na tri kotača

"Kao investicijsko društvo unutar Claas grupe, Seed Green Innovations GmbH podržava inovativne tvrtke koje žele igrati ključnu ulogu u oblikovanju budućnosti poljoprivrede", kažu iz spomenute kompanije.

Suradnja između ove tvrtke za proizvodnju poljoprivrednih strojeva i AgXeeda uspostavljena je nakon prve investicije u proljeće 2021. i od tada se kontinuirano širi.

"Uz naknadno ulaganje, Claas će osigurati daljnji pristup inovativnim tehnologijama za autonomne poljoprivredne strojeve", zaključili su.


Tagovi

Claas AgXeed AgBot Autonomni poljoprivredni stroj


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]