Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kašmirske koze
  • 01.04.2020. 19:00

Koze se spustile u grad - privukao ih mir, travnjaci i grmlje

Verovatno ih je privuklo to što je u mestu mirno, nema puno ljudi, turista, prometa, a prema fotografijama, reklo bi se da itekako uživaju na gradskim travnjacima brsteći nepokošenu travu, ali i ukrasno grmlje. 

Foto: Depositphotos/neilld
  • 442
  • 21
  • 0

Nakon što su se ljudi zbog virusa Covid-19 povukli u svoje domove, ulicama sela i gradova vlada pustoš. Mnoge su divlje životinje iskoristile ovu situaciju i bez straha izašle na ulice bez prometa. Ovih dana možemo čitati o pumi koja se pojavila u središtu čileanske prestolnice Santiaga dok je grad pod policijskim časom. Indijskim gradom Kozhikode luta divlja mačka cibetka. Divlje svinje su se s brda spustile u Barselonu, patke se tiho gegaju oko pariškog pozorišta "Comédie Française". 

Priznajte, svima nam je pomalo drago zbog ovakvih primera jer shvatamo kako smo tim divljim životinjama na neki način oduzeli teritorije koje one ponovo zauzimaju. 

Preuzele napuštene ulice

No, da ne bi sve bilo tako romantično i idilično u ovim suludim i kontradiktornim vremenima, pobrinulo se stado koza koje je preuzelo napuštene ulice Landudna, u severnom Velsu, čiji su stanovnici zatvoreni tokom pandemije korona virusa. 

Kašmirske koze, koje inače potiču s planinskog područja srednje Azije i od kojih se proizvodi najcenjenije prirodno vlakno na svetu - kašmir, spustile su se u grad s vrha Grjet Orme. 

Verovatno ih je privuklo to što je u mestu mirno, nema puno ljudi, turista, prometa, a prema fotografijama koje je objavio guardian, reklo bi se da itekako uživaju na gradskim travnjacima brsteći nepokošenu travu, ali i ukrasno grmlje. 

Nije im prvi put

Pojele su nekoliko grmova na području Trga Triniti, provalili u nekoliko bašti i pretrčavale ulicu ne gledajući levo desno. Stanovnicima ovoga gradića kojih je tek 15.000 ovo je stado poznato od pre. Dakle, nije im prvi put da 'operišu' po gradskom zelenilu.

Srndać Bambi ljubimac je porodice Petrašević i velika atrakcija u selu

Možda bi od njih imali i koristi - ako ih zaposle kao komunalce koji će pokositi travu i redovno uređivati zelene ograde. 

Stado koza je ubrzo vraćeno na planinu, no, ne znamo jesu li na odlasku rekle: "I'll be back". 

U videu pogledajte kako je izgledao kozji gradski izlet:


Tagovi

Kašmirske koze Korona virus Covid-19 Spustile se u grad Landudno


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Srećan vam Dan svete Julijana! :D Danas je običaj da se čovek dobro najede, a ko je sklon alkoholu, i dobro napije :D