Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krajiška kuća
  • 26.09.2021. 10:00
  • Trebinjska regija, Republika Srpska, Trebinje

Krajiška kuća u Trebinju - prilika za domaće proizvode i smanjenje uvoza

Na ovom mjestu može se naći 500 autentičnih proizvoda iz Krajine, odnosno Banja Luke i okoline, poput najboljih rakija, kiselog i slatkog programa, kraft piva.

Foto: Milena Koprivica
  • 186
  • 46
  • 0

U Trebinju je otvorena Krajiška kuća, u kojoj se nalazi 500 autentičnih proizvoda iz Krajine, odnosno Banja Luke i okoline. Tu mogu da se pronađu različiti specijaliteti, od najboljih rakija, kiselog i slatkog programa, kraft piva i brojni drugi.

Otvorenje su upriličili gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela iz Banja Luke Draško Ilić, kao i direktor Agrarnog fonda Trebinje, Veselin Dutina.

Predstavnik Centra za razvoj poljoprivrede, ovom prilikom izjavio je da se na projektu Krajiške kuće radi već duže vremena i on pokazuje da je saradnja između Trebinja i Banja Luke moguća, s obzirom na to da Hercegovačka kuća u tom gradu izuzetno dobro posluje, zapošljava veliki broj ljudi, ali predstavlja i odličnu turističku ponudu.

"Siguran sam da će proizvodi iz Krajine ovdje u Trebinju biti dodatna ponuda grada svima koji tu dolaze i borave, a Trebinjcima prilika da na jednom mjestu kupe delikatese koje nemaju u svojoj regiji", rekao je Ilić.

U ponudi zdravstveno bezbjedni proizvodi

Takođe je dodao da su tu izloženi proizvodi iz 120 poljoprivrednih gazdinstava iz Banja Luke i okoline.

Napomenuo je da je u saradnji sa Agrarnim fondom u tom gradu, u planu da se otvore Krajiška i Hercegovačka kuća u Novom Sadu i Beogradu.

Direktor Fonda, Veselin Dutina, ukazao je na to da je otvaranjem navedenog objekta još više učvršćena saradnja između Agrarnog fonda iz Trebinja i Centra za razvoj poljoprivrede i sela iz Banja Luke.

Otvaranje Krajiške kuće ima brojne prednosti

"Ovo je dokaz da predanim radom možemo zajedno da napredujemo još više i da stanovništvu u Republici Srpskoj ponudimo domaće proizvode, koji su zdravstveno ispitani i bezbjedni", naglasio je Dutina.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić uputio je zahvalnost Iliću, ali i bivšem gradonačelniku Banja Luke Igoru Radojičiću koji je prvi prihvatio ideju da se Hercegovačka kuća otvori u tom gradu, kada je i dogovoreno da Krajiška kuća bude i u Trebinju.

"Trebinje je otvoreno za sve gradove širom Republike Srpske, ali i regiona da sklapamo sporazume da prodajemo ono što kod nas uzgojimo i proizvedemo i što je ispitano", kazao je gradonačelnik, ističući kako smatra da će se otvaranjem Krajiške kuće i u ovom gradu, značajno smanjiti uvoz određene robe, koja je teritorijalno bliža.


Tagovi

Krajiška kuća Hercegovačka kuća Autentični proizvodi Poljoprivredni proizvodi Poljoprivredna gazdinstva Turistička ponuda Smanjiti uvoz


Autorica

Milena Koprivica

Više [+]

Milena je diplomirani novinar sa višegodišnjim iskustvom u medijima.

Da li u BIH nedjeljom i državnim praznicima zabraniti radove koji remete javni red i mir?

65


Glasova: 29

Da 44,6%

Glasova: 25

Ne 38,5%

Glasova: 11

Ne zanima me ni rad ni nedjelja 16,9%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]