Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kazna za stočara
  • 26.03.2023. 15:00

Krava bacila u zrak i izgazila šetača psa - vlasnik goveda kažnjen

Poznato je da su goveda s mladom teladi zaštitnički nastrojena i nepredvidljiva pa ih treba spriječiti u napadu na građane

Foto: Depositphotos/Chalabala (ilustracija)
  • 763
  • 122
  • 0

Britanskom stočaru je izrečena novčana kazna od 3.500 funti (gotovo 4.000 eura) nakon što je njegova krava u zrak bacila i izgazila jednog šetača psa. 

Naime, Steve Adams bio je na odmoru sa suprugom Jane u Sidburyju, u blizini Devona u srpnju 2021. kada su otišli izvan mjesta u šetnju sa psom. Hodali su poljskim putem uz kojega su na pašnjaku bile krave s teladi, piše farminguk.  

Došli su do električne ograde koja je dijelom ograđivala pašnjak. Prema njegovom navodu, tada ih je okružilo 20 goveda, neka s teladi. Jedna krava mu je prišla, spustila glavu i bacila ga u zrak 8 stopa (oko 2,5 metra). Tada ga je počela gaziti, sve dok ovaj, tada 61-godišnjak nije uspio otpuzati. Za to je vrijeme pas pobjegao, a žena je s plastičnim bacačem loptica udarala kravu kako bi ju otjerala, ali je bilo bezuspješno. 

Vlasnik krave, Barry Fowler iz Sidburyja se nakon podignute tužbe izjasnio krivim za kršenje članka Zakona o zdravlju i sigurnosti na radu budući da nije smio ostaviti kravu s teladi u polju kojim građani imaju pravo šetati i koje nije ograđeno čvrstom ogradom. 

Na sudu su pojasnili da je poznato da su goveda s mladom teladi zaštitnički nastrojena i nepredvidljiva te mogu predstavljati opasnost za šetače, osobito one sa psima.


Tagovi

Krava napala Krava s teladi Zaštitnički nastrojena Čuva mlado Šetnja poljem Kazna


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

TOP 3 vrste mesa koje preporučuju stručnjaci

Svijest ljudi o važnosti pravilne i uravnotežene prehrane raste, pri čemu tu spada i meso. Prema Njemačkom društvu za prehranu (DGE), preporuke za unos mesa iznose 300-60...

Više [+]