Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Popis poljoprivrede
  • 09.06.2020. 12:00

Kreće Popis poljoprivrede 2020., traži se 1.697 popisivača

Državni zavod za statistiku raspisao je Javni poziv zainteresiranim kandidatima za podnošenje prijava za sudjelovanje u Popisu poljoprivrede 2020. godine.

Foto: Depositphotos/Godoluz
  • 7.679
  • 706
  • 0

Državni zavod za statistiku raspisao je Javni poziv zainteresiranim kandidatima za podnošenje prijava za sudjelovanje u Popisu poljoprivrede 2020. godine u svojstvu popisivača koje će se provoditi od 14. rujna do 14. listopada 2020. godina na području cijele Republike Hrvatske.

Podsjećamo, Vlada je na sjednici prošli mjesec uredbom izmijenila Zakon o popisu poljoprivrede 2020. pa će se taj popis, umjesto u jednoj fazi, provoditi u dvije faze - od 1. do 30. lipnja za poslovne subjekte, a od 14. rujna do 14. listopada obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG).

Vlada: Popis poljoprivrede 2020. provodit će se u dvije faze

Popis će obuhvatiti poljoprivredna gospodarstva s više od 0,4 hektara korištene površine i najmanje 0,1 hektar voćnjaka, vinograda ili maslinika, kao i površine rasadnika, površine pod povrćem, itd. Neće se popisivati povrtnjaci za vlastite potrebe i popisom neće biti obuhvaćene površine pod povrtnjacima za vlastite potrebe s manje od 100 četvornih metara, neke su od zakonskih odredbi.

Kako je obrazloženo prilikom donošenja zakona, novac za njegovu provedbu u iznosu od 34,1 milijun kuna osiguran je u okviru financijskog plana DZS-a.

Sve o popisu poljoprivrede kao i prijavi popisivača možete pronaći ovdje.

Svi zainteresirani kandidati za sudjelovanje trebaju na internetskim stranicama popuniti prijavu za popisivača i stručni test znanja o poljoprivredi. Iz zavoda napominju kako kandidati mogu samo jednom ispuniti prijavu i test, a kod popunjavanja obavezan je podatak broj osobne iskaznice.

Uvijeti za prijavu kandidata popisivača su punoljetnost i najmanje završena srednja škola u trajanju od 3 godine, a kriterij za odabir je stručni test znanja o poljoprivredi. Za sudjelovanje u Popisu angažirat će se ukupno 1.697 popisivača. 

Prijava traje od 8. lipnja do 15. lipnja, a rezultati odabira kandidata za popisivača bit će objavljeni do sredine kolovoza na internetskim stranicama. Za izabrane kandidate organizirat će se obvezna poduka koja će se provoditi po svim županijama u kolovozu i rujnu 2020. godine.


Tagovi

Popis poljoprivrede Javni poziv DZS Vlada Popisivači


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]