Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • FAZOS
  • 06.09.2022. 13:30
  • Osječko-baranjska, Osijek

Kreću prijave za predupis na studij digitalne poljoprivrede!

Studenti ovog studija stipendirani su od strane tvrtke Huawei, a iznos stipendije je 6.000 eura po godini i studentu.

Foto: Renata Prusina/Arhiva AK
  • 860
  • 106
  • 0

I ove godine studenti studenti sa završenim preddiplomskim sveučilišnim studijem, imaju priliku upisati diplomski studij digitalne poljoprivrede. Naime, Fakultet agrobiotehničkih znanosti u Osijeku objavio je poziv na prijave za predupis.

Ovaj jedinstveni dvogodišnji diplomski studij ima dva smjera - biljna proizvodnja i stočarska proizvodnja. Po njegovu završetku stječe se akademski naziv magistar poljoprivrede, a predavanja se izvode na engleskom jeziku.

Postani agronom budućnosti

Program prve godine isti je za oba smjera dok se onaj na drugoj razlikuje prema smjeru kojega je kandidat odabrao. Prva godina sadrži 14 obaveznih predmeta, a kada je riječ o drugoj, smjer biljna proizvodnja ima 11, a smjer stočarstvo 10 obaveznih predmeta. 

Svrha ovoga studija prvenstveno je upravljanje prikupljenim podacima i bazama podataka u poljoprivrednoj proizvodnji, ali i usporedba dostupnih hardverskih i softverskih odrednica digitalne poljoprivrede.

Studij Digitalna poljoprivreda: Na FAZOS-u gostovali predavači iz Mađarske i SAD-a

Na temelju toga polaznik će znati odabrati optimalnu tehniku za održivu proizvodnju kako u konvencionalnoj, tako i u preciznoj poljoprivredi, ali i koja tehnološka rješenja, analitičke metode i informacije za analizu, predviđanje i odlučivanje koristiti. 

Kako se prijaviti?

Inače, studenti ovog studija stipendirani su od strane tvrtke Huawei kroz projekt "Huawei for digital Slavonia". Iznos stipendije je 6.000 eura po godini i studentu.

Pravo prijave na upis imaju oni koji su završili preddiplomski studij iz biotehničke znanosti. Također i studenti preddiplomskog studija iz prirodnih (biologija), tehničkih (računalstvo) te društvenih (ekonomija) znanosti pod uvjetom polaganja razlika u ispitima. 

Prijava je moguća do kraja rujna, a prijaviti se možete ovdje.


Tagovi

FAZOS Digitalna poljoprivreda Diplomski studij Predupisi


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]