Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Petrokemija d.d.
  • 30.04.2020. 12:00
  • Sisačko-moslavačka, Kutina

Krize u Petrokemiji nema: U prvom tromjesečju ostvarili neto dobit od 150 milijuna kuna

Pandemija COVID-19 u prvom kvartalu 2020. nije imala negativan utjecaj na potražnju za mineralnim gnojivima, što je uz sposobnost kompanije da održava kontinuiranu proizvodnju rezultiralo visokom količinom proizvodnje i prodaje, navode iz tvrtke.

Foto: Petrokemija.hr
  • 282
  • 36
  • 0

Petrokemija d.d. objavila je danas rezultate poslovanja za prvi kvartal 2020. godine. Tako je u prvom tromjesečju tvrtka ostvarila neto dobit od 150 milijuna kuna, u odnosu na 22 milijuna kuna neto dobiti u istom razdoblju prethodne godine, navode iz tvrtke. 

Uspoređujući rezultate bez jednokratnih stavki, neto dobit za prvo tromjesečje iznosi 131 milijun kuna, u usporedbi s 56 milijuna kuna u prvom tromjesečju 2019. godine.

Pandemija nije utjecala na potražnju mineralnih gnojiva

Pandemija COVID-19 u prvom kvartalu 2020., naglasili su, nije imala negativan utjecaj na potražnju za mineralnim gnojivima, što je uz sposobnost kompanije da održava kontinuiranu proizvodnju rezultiralo visokom količinom proizvodnje i prodaje.

Na poslovanje u prvom tromjesečju pozitivno su utjecale i implementirane mjere efikasnosti, kao i niže cijene prirodnog plina i naknada na emisije CO2.

Petrokemija: Opskrba sirovinama dostatna je za planiranu proizvodnju

"Tvrtka pažljivo promatra razvoj situacije vezane uz COVID-19 i provodi sve preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za očuvanje zdravlja i sigurnosti svojih radnika, te kontinuirano radi na procjeni učinaka pandemije na poslovanje Društva. Postojeće stanje i struktura imovine i obveza, kao i sadašnja razina organiziranja i prilagodbe procesa odvijanja poslovnih aktivnosti u kriznim uvjetima, pokazuju sposobnost Društva za suočavanje s brojnim izazovima koje donosi sljedeće razdoblje“, stoji u njihovom priopćenju.

Podsjećamo, Petrokemija je prošle godine postigla jedan od najboljih rezultata u svojoj povijesti ostvarivši neto dobit u iznosu od 140 milijuna kuna.


Tagovi

Petrokemija Neto dobit COVID-19 Mineralna gnojiva Prirodni plin


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Petrokemija d.d. tvornica gnojiva

Aleja Vukovar 4, 44320 Kutina, Hrvatska
e-mail: prodaja@petrokemija.hr web: http://www.petrokemija.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije