Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Se-kra
  • 07.04.2020. 10:30

Kubota slavi 130 godina - lani ostvarili prihod od 17,6 milijardi američkih dolara!

Iako je poljoprivredna oprema Kubotina primarna linija proizvoda, proizvode i gradske sustave za filtriranje vode, navodnjavanje, cjevovode, krovove, kalupe i velike podzemne ventile.

Foto: Vedran Stapić
  • 1.068
  • 253
  • 1

Kubota Korporacija, jedan od vodećih svjetskih proizvođača strojeva i motora, ovoga travnja slavi više od stoljeća djelovanja na tržištu! S glavnim sjedištem u Osaki, u Japanu i uredima u više od 110 zemalja širom Sjeverne Amerike, Europe i Azije, Kubota je u 2019. godini ostvarila prihod od 17,6 milijardi američkih dolara. Iako je poljoprivredna oprema Kubotina primarna linija proizvoda, izrađuju i raznovrsne sustave kao što su gradski sustavi za filtriranje vode, navodnjavanje, cjevovode, krovove, kalupe i velike podzemne ventile.

Kako je sve počelo?

Njihovo putovanje, otkrivaju, započelo je 1890. godine proizvodnjom prvih čeličnih cijevi za vodu u Japanu. Osnivač Gonshiro Kubota postavio je temelje tvrtke koja je sada jedan od glavnih igrača u industriji. Počevši kao ljevaonica, Kubota uskoro postavlja visoku ljestvicu u globalnoj poljoprivrednoj, građevinskoj i vodnoj industriji. 

Vremenom, tvrtka proširuje posao kao i obujam usluga i proizvoda, da bi 1922. godine započela proizvodnju benzinskih motora za poljoprivredno-industrijsku upotrebu, gdje doseže značajan napredak. Kasnije, 1960-ih godina, lansira poljoprivredne traktore, prije početka radova na projektima za opskrbu vodom i kanalizacijskim sistemima. Godine 1974. predstavljaju mini bager, koji olakšava posao iskopa svima, a od 1998. godine nadalje proširuje posao s poljoprivrednim strojevima, kao dio internacionalne strategije. 

Kubota se ponosi svojim tehnološkim rješenjima u poljoprivredi

"Današnji svijet suočava se s raznim ozbiljnim problemima. Kubota konstantno prihvaća izazov održavanja budućnosti našeg društva i danas predstavlja jednog od vodećih proizvođača strojeva, postavivši referencu tvrtkama diljem svijeta. Također, vodeći je svjetski proizvođač kompaktnih dizelskih i benzinskih motora za industrijsku, poljoprivrednu i građevinsku upotrebu, kao i za generatore. Osim ovog, Kubota tehnološka rješenja apliciraju se na rad u poljoprivredi, poput autonomnog traktora i BiSpeed sistema te značajno poboljšavaju i pojednostavljuju rad operaterima diljem svijeta", ističu.

cd
Kubota u proizvodnji strojeva koristi vlastitu tehnologiju (foto: Vedran Stapić)

Dodaju kako se mogu pohvaliti vrlo predanom zaštitom okoliša i pomaganju u globalnim problemima nedostatka vode i hrane. Kubota motori, kosilice i kompaktni građevinski strojevi, precizna oprema, priključci i materijali pridonose urbanom održavanju. 

Povrh svega, Kubota koristi vlastitu tehnologiju, stručnost i stečeno znanje za razvoj i komercijalizaciju proizvoda izrađenih u japanskoj globalno renomiranoj infrastrukturi vodne industrije, s ciljem zaštite Zemljinih ograničenih resursa i pružanja čiste, sigurne vode svima u svijetu.

Tvrtka se temelji na dva glavna načela

Yuichi Kitao, predsjednik i direktor Kubota Korporacije, nedavno je istaknuo glavne vrijednosti tvrtke, kao počast osnivaču: "Povodom naše 130. obljetnice, bilo bi pogrešno od nas da se ne podsjetimo naših temeljnih načela i da neće biti rasta bez inovacija" To su: "Jedna Kubota" i "Na Vašoj Strani", gdje je "Jedna Kubota" temeljno uvjerenje kako je svaki pojedini zaposlenik tvrtke od presudne važnosti, a "Na Vašoj Strani" znači da svaki zaposlenik mora preispitati ono što svakodnevno rade, osiguravajući ugradnju potreba tržišta u sve proizvode i usluge, gledajući na to iz perspektive kupca.

vf
"Jedna Kubota" i "Na Vašoj Strani" dva su glavna načela tvrtke (foto: Vedran Stapić)

Osvrnuvši se na trenutnu globalnu situaciju s pandemijom koronavirusa, tvrtka izražava solidarnost sa svim svojim kupcima, zaposlenicima, dobavljačima i distributerima: "Zahvaljujemo svima Vama koji ste na prvoj liniji pomaganja ostalima; poljoprivrednicima koji osiguravaju hranu, zdravstvenim djelatnicima i medicinskom osoblju koji pomažu onima u patnji. Kubota je #NaVašojStrani i bit ćemo dugoročno kako bismo Vas podržali".

Za više informacija o Kubota proizvodima, obratite se distributeru tvrtki Se-kra na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Se-kra Kubota Traktori Obljetnica Zaštita okoliša Strojevi


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Se-kra d.o.o.

Sesvetski Kraljevec, Hrvatska
tel: 01 / 2047 - 888, e-mail: se-kra@se-kra.hr web: http://www.se-kra.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ukrajinski izvoz žitarica je samo 1 milijun tona manji nego prošle godine

Prema Državnoj carinskoj službi, prema podacima od 17. travnja Ukrajina je izvezla 38,608 milijuna tona žitarica i mahunarki od početka sezone  2023/24, od čega je 3,749...

Više [+]