Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ToTy 2022
  • 19.09.2021. 12:00

Landini 5-120 Dynamic - osmišljen za potrebe svake farme

Pokreće ga četverocilindrični, 3,6-litreni motor FPT F36. Maksimalnu snagu od 114 konjskih snaga postiže na 2.200 okretaja u minuti, kažu za ovog finalista natjecanja za traktor godine.

Foto: Landini.it
  • 64
  • 8
  • 0

U utrci za prestižnu titulu Traktora godine 2022., u kategoriji svestranih traktora pogodnih za mješovite farme bori se i talijanski proizvođač Landini. 

Ovoga su puta svoju "strast za inovacijama", inače prepoznatljiv slogan tog brenda, iskazali kroz model Landini 5-120 Dynamic

"Osmišljen i proizveden kako bi zadovoljio potrebe svake farme, s posebnim naglaskom na ljudski faktor i stil, dobitna je kombinacija koja ga je dovela do toga da bude nominiran za ovu prestižnu titulu“, ovim je riječima direktor marketinga Argo Tractors, Antonio Salvaterra opisao njihovu ovogodišnju uzdanicu. 

Visok stupanj opremljenosti

Najjači u seriji 5, Landini 5-120 Dynamic dugačak je 4,4 i širok 1,9 metara s maksimalnom radnom težinom od 7.000 kg.

Pokreće ga četverocilindrični, 3,6-litreni motor FPT F36. Maksimalnu snagu od 114 konjskih snaga postiže na 2.200 okretaja u minuti, dok okretni moment od 460 Nm ostvaruje na 1.400 okr/min. Spremnik goriva je kapaciteta 135 litara. 

Motor FPT F36 sadrži Common Rail elektroničko ubrizgavanje i koristi brojne tehnologije naknadne obrade kako bi zadovoljili standarde emisije stupnja V. Opcija prijenosa uključuje Speed Four 12 AV + 12 RM s mehaničkim mjenjačem za vožnju unatrag te T-Tronic 48 AV + 16 RM s hi-medium-low hidrauličkim funkcijama. S hidrauličkim pogonom za vožnju unatrag može biti opremljen i Park Lockom, mehaničkim uređajem za zaključavanje mjenjača koji omogućuje sigurno parkiranje traktora čak i na strmim padinama.

Za sve kategorije gsopodarstva

Također, traktor dolazi s tzv. prekidačem za pamćenje koji može zapamtiti idealne brzine motora i koristiti ih u budućim poslovima. 

Hidraulička pumpa ima 81 l/min protoka, a dostupno je šest hidrauličnih zavojnih ventila, uključujući tri mehanička, jedan elektronički i dva ventila na sredini koji su dostupni kao opcija za prednju spojnicu i prednji utovarivač koji se mogu kombinirati.

Dobar pogled iz kabine u svim smjerovima

"Performanse i udobnost osiguravaju Landini osovine, koje jamče pouzdanost u svim radnim uvjetima i stabilnost tijekom transporta. Nova opcija ovješene osovine pruža optimalnu udobnost i sigurnost u svakoj situaciji“, ističu inženjeri tvrtke. 

Poljoprivrednici se mogu odlučiti za krutu konfiguraciju kabine ili onu s mehaničkim ovjesom u dvije točke. Dizajn kabine s četiri stupa pruža vidljivost od 360 stupnjeva. Također, ovaj Toty finalist ima prozirni gornji otvor tzv. panoramski prozor za poboljšanje vidljivosti prednjeg utovarivača, teleskopski podesivi upravljač te do 10 LED radnih svjetala i zaslon osjetljiv na dodir.

Upravljač je podesiv i teleskopski, kontrole su ergonomske i intuitivne. Unutrašnjost je automobilističkog stila, s klima uređajem koji u svakom trenutku osigurava idealno radno okruženje. Uključeni su i DAB radio i Bluetooth s integriranim mikrofonom.

Dizajn kabine s četiri stupa pruža vidljivost od 360 stupnjeva

Satelitsko navođenje, kojim upravlja prikladan zaslon osjetljiv na dodir, omogućuje precizno upravljanje upravljačem, dok konfiguracija i kontrola stroja mogu imati koristi od ISObus sustava.

U Serie 5, pa tako i u ovaj model, integrirani su prednji utovarivači Landini L20 koji povećavaju svestranost i operativnost. 


Tagovi

Toty Traktor godine 2022. Landini 5-120 Dynamic Motor Snaga Serija 5


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Da li u BIH nedjeljom i državnim praznicima zabraniti radove koji remete javni red i mir?

28


Glasova: 9

Da 32,1%

Glasova: 14

Ne 50,0%

Glasova: 5

Ne zanima me ni rad ni nedjelja 17,9%

Pregled ankete

Pregled ankete