Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Deutz-Fahr
  • 27.07.2021. 15:00

Lansirana nova Deutz-Fahr serija 7 TTV stvorena s ciljem - biti korak ispred ostalih

Dva nova modela - 7250 TTV i 7250 TTV HD krasi maksimalna snaga do 247 KS, 6.1 Stage V motor, a novi SDF TTV COMPOUND prijenos omogućuje postizanje maksimalne brzine kretanja do 60 km/h pri manje od 1.800 okretaja u minuti.

Foto: Deutz-Fahr
  • 81
  • 108
  • 0

Deutz-Fahr na tržište je lansirao novu seriju 7 TTV, dizajniranu s najnaprednijom tehnologijom koja razvija izvrsne performanse, malu potrošnju goriva i izvanrednu udobnost rukovatelja, a proizvedenu u novoizgrađenom pogonu u Lauingenu, Njemačkoj.

Dva nova modela - 7250 TTV i 7250 TTV HD krasi maksimalna snaga do 247 KS, 6.1 Stage V motor, a novi SDF TTV COMPOUND prijenos omogućuje postizanje maksimalne brzine kretanja do 60 km/h pri manje od 1.800 okretaja u minuti (40 km/h pri manje od 1.200 okretaja u minuti).

"Također se ističe visokom kvalitetom i iznimnom pouzdanosti te najnižim troškovima rada zahvaljujući intervalu zamjene motornog ulja povećanom na 1.000 sati, dok je prijenos mjenjača povećan na 2.000 sati“, istaknuli su proizvođači. 

Pouzdanost, snaga i učinkovitost

Podizna sila prednje hidraulike je 5450kg te se može upariti s dvostrukom brzinom prednjeg kardanskog vratila (1000 i 1000ECO), a rukovatelj promjenu brzine može regulirati putem Info-Centra iz kabine traktora (InfoCenterPro). Stražnja hidraulika ima kapacitet od 10.000 kg (11.100 za HD verziju).

Zahvaljujući prednjim gumama 600 / 65R30 i novom rasporedu prednje osovine, krug okretanja smanjen je za gotovo dva metra. Na novim modelima dostupne su i stražnje gume većeg promjera, 2,05 m, a nosivost je povećana na 6,5 tona. Tako je ukupna masa vozila 15,5 t, odnosno 16 s verzijom 7250 HD. Također, dostupan je i inteligentni ovjes prednje osovine kao i suhe disk kočnice koje značajno poboljšavaju sigurnost na cesti.

Kada je riječ o hidrauličkom sustavu, protok ulja za hidrauliku odvojen je od onoga za prijenos, dok je LS pumpa dostupna u tri različite brzine protoka do čak 210 l/min.

Ono što razlikuje ovu seriju od svih ostalih, a što su inženjeri Deutz-Fahra prvi put razvili je prednji utovarivač Light and ReadyKit. Zajedno sa standardnim FZ80.1, visinom podizanja većom od 4,5 metara i probojnom silom od 3.770 daN novi modeli traktora spremni su za teške utovarne zadatke.

Dva nova modela - 7250 TTV i 7250 TTV HD krasi maksimalna snaga do 247 KS (foto: Deutz-Fahr)

Ovisno o zahtjevima za vuču nova serija može biti opremljena hidrauličkim i / ili pneumatskim kočnicama prikolice, a zahvaljujući funkciji dvostrukog načina rada moguće je povezati stare i nove modele prikolica s hidrauličkim kočenjem.

Također, pneumatski kočioni sustav sadrži napredni sustav upravljanja kočnicama prikolice (aTBM) koji značajno optimizira kočne performanse, smanjujući put i poboljšavajući stabilnost kočenja. Dostupna je i motorna kočnica koja aktivira ventilator E-visco za povećanje kapaciteta usporavanja.

Nova razina udobnosti

Nagnutija hauba, zajedno s podignutom i obnovljenom kabinom MaxiVision omogućuje bolju vidljivost.

Novi mjenjači opremljeni su funkcijom PowerZero i dobro poznatim PowerShuttleom, koji omogućavaju lakšu i bržu promjenu smjera, a prijenosi TTV podigli su ljestvicu kada je u pitanju učinkovitost i pouzdanost. Oni nude idealnu kombinaciju dvije izuzetno učinkovite hidrostatske jedinice uparene s optimiziranim mehaničkim komponentama.

iMonitor3, čak i tijekom dugih i napornih radnih dana nudi maksimalnu praktičnost zahvaljujući svom intuitivnom korisničkom sučelju i omogućuje jednostavno upravljanje postavkama traktora, sustavom upravljanja, ISOBUS uređajima i SDF upravljanjem podacima koje je besplatno tijekom prve godine.

iMonitor3, čak i tijekom dugih i napornih radnih dana nudi maksimalnu praktičnost (foto: Deutz-Fahr)

Za maksimalnu radnu preciznost dostupan je novi satelitski prijamnik SR20 GNSS RTK, paket s 23x LED radnih svjetala, a novi TTV modeli imaju i funkciju automatskog okretanja koja omogućava traktoru lakše okretanje na uvratinama, bez potrebe za intervencijom rukovatelja.

"Zahvaljujući funkciji Coming Home, korisnik može sigurno napustiti svoj novi traktor nakon dugog radnog dana“, zaključuje proizvođač.


Tagovi

Deutz-Fahr Serija 7 TTV 7250 TTV 7250 TTV HD SDF TTV COMPOUND Traktor Stage V IMonitor3


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.