Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • LEMKEN
  • 24.09.2019. 12:00

LEMKEN od sada omogućuje laku automatizaciju s novim iQblue povezivanjem

LEMKEN je razvio iQblue connect, vrlo svestran komplet za naknadnu ugradnju koji postojeću tehnologiju pretvara u pametne strojeve. O čemu se radi?

Foto: LEMKEN
  • 574
  • 53
  • 0

Do sada je mogućnost korištenja podataka s postojećih mehaničkih strojeva i njihovo unošenje u sustave upravljanja poljoprivrednim gospodarstvom većini poljoprivrednika bila pusta želja. Također, tehnologija dostupna na tržištu često je preskupa ili previše složena.

Zbog toga je LEMKEN razvio iQblue connect, vrlo svestran komplet za naknadnu ugradnju koji postojeću tehnologiju pretvara u pametne strojeve za suvremene poljoprivredne radove. U kombinaciji sa sustavom Upravljanje traktorskim priključcima (TIM), uređaj omogućava automatiziranje brojnih funkcija mehaničkih uređaja i istovremeno integriranje u digitalnu dokumentaciju.

Koristite iQblue na različitim priključcima

TIM znači da traktor obavlja radne funkcije koje pokreću stroj. Operaterima je potreban samo jedan iQblue modul za povezivanje, koji se može koristiti na različitim priključcima. Modul je spojen na traktor preko ISOBUS sučelja. Također sadrži GPS i mobilnu podatkovnu vezu za komunikaciju, na primjer, sa sustavom upravljanja poljoprivrednim gospodarstvom. Podaci se prenose preko agriroutera, platforme proizvođača za razmjenu podataka između strojeva, poljoprivrednika, izvođača i softverskih aplikacija. Ovisno o namjeravanoj uporabi, senzorski komplet je trajno instaliran na priključak kako bi zabilježio potrebne podatke i proslijedio ga u iQblue priključni modul. Na stroju nije potrebna dodatna oprema, jer se traktor koristi za kontrolu funkcije stroja.

dc
Operaterima je potreban samo jedan iQblue modul za povezivanje, koji se može koristiti na različitim priključcima (foto: LEMKEN)

S prvom dostupnom verzijom aplikacije, plug je opremljen senzorom za određivanje trenutne radne širine. Zatim iQblue connect izračunava ciljnu radnu širinu iz položaja GPS-a i šalje te podatke traktoru da započne odgovarajuće podešavanje radne širine. Radna širina se zatim podešava hidrauličkim sustavom traktora. Kod polumontiranih kultivatora, radnu dubinu može detektirati senzor. iQblue connect prima ciljanu radnu dubinu iz karte koju omogućuje agrorouter, uspoređuje stvarne i ciljne podatke i nakon toga šalje naredbu traktoru za podešavanje radne dubine.

Planiraju se i dodatne aplikacije za niz različitih priključaka.

dv
Prikaz kako funkcionira iQblue modul za povezivanje (foto: LEMKEN)

Poljoprivrednicima je potreban samo jedan iQblue modul za povezivanje, jer se ova mobilna jedinica može brzo i lako prenijeti s jednog stroja na drugi, bez posebnog alata. Sustav se automatski prilagođava uređaju na koji je spojen u bilo kojem trenutku.

LEMKEN ovime nudi jednostavan i jeftin elektronički alat koji omogućava da se mehanički uređaji uvelike automatiziraju. 

Za više informacija obratite se tvrtki LEMKEN na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

LEMKEN IQblue connect ISOBUS Pametni strojevi Moderna poljoprivreda Precizna poljoprivreda Senzori


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Savska cesta 106, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 91 1811 718, e-mail: l.matijevic@lemken.com web: http://www.lemken.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nedjeljni obilazak polja ;)