Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • LEMKEN
  • 04.06.2020. 10:00

LEMKEN reorganizacija: Praviće nove, kombinovane priključke

LEMKEN namerava da proširi svoju proizvodnju i usmeri je na tehnologiju obrade zemljišta i proizvoda za negu useva kako bi održali svoju poziciju inovativnog lidera na tržištu.

Foto: LEMKEN
  • 735
  • 36
  • 0

Sve češće rasprave o održivoj nezi useva kao i stalno povećanje regulatornih zahteva na različitim tržištima, doveli su do toga da LEMKEN zauvek prekine proizvodnju konvencionalnih prskalica. Ova kompanija, specijalizovana za profesionalnu poljoprivredu, i dalje se drži svojih principa - znanja, kvaliteta i inovacija, a u kombinaciji sa sveobuhvatnom ponudom usluge kupcima, poljoprivrednici mogu da biraju između širokog asortimana visokokvalitetne tehnologije za obradu zemljišta i negu useva.

"Nakon više od 10 godina poslujući u ovom segmentu, nismo dostigli veću prepoznatljivost na tržištu. Pravni zahtevi na svakom od naših tržišta se povećavaju i postaju sve različitiji. To znači da ne postoji nijedan model LEMKEN-ove prskalice koji može da zadovolji naše standarde kvaliteta i razne preferencije kupaca, čime bismo mogli postići zadovoljavajući ciklus proizvodnje. Takođe, vidimo da su, čak i sa tačke gledišta potrošača, granice za primenu pesticida sve više. Iako smo na poslednjoj Agritechnici predstavili nekoliko novih modela, odabrali smo ovaj momenat da na odgovaran način iz našeg asortimana izbacimo prskalice", rekao je generalni direktor Antoni van der Lej.

Kupovinom Steketeea stvaraće nove, kombinovane priključke

Porodična kompanija odlučuje se na ovaj korak da bi se snažno i nezavisno pozicionirala za budućnost. To znači da nameravaju da ojačaju i da se prošire na tehnologiju obrade zemljišta i proizvoda za negu useva kako bi održali svoju poziciju inovativnog lidera na tržištu. Pritom će se briga o usevima u budućnosti fokusirati na održiva rešenja za njihovu negu (uključujući nedavno uvedene rasipače mineralnog đubriva). Zbog toga je LEMKEN pre dve godine kupio holandsku firmu Steketee.

EK predlaže: Manje pesticida i đubriva, ali i podsticaji za organsku proizvodnju?

Time, ističu iz kompanije, stvaraju mogućnost kombinovanja mehaničkog suzbijanja korova s preciznim, selektivnim prskanjem u trake ili ciljano na određeno mesto, čime se doprinosi ekološki prihvatljivim rešenjima u poređenju s klasičnim tretiranjem. Istovremeno, novi postupak štedi poljoprivrednicima vreme i novac.

Van der Lej naglašava da žele da zadovolje rastuću potražnju za mehaničkim suzbijanjem korova uz inteligentno navođenje. Ali, o čemu se tačno radi?

vd
Proizvodni pogon u Harenu

"Steketee poseduje i najinteligentniju tehnologiju kamera na tržištu. Želimo ove mašine da povežemo s našim digitalnim rešenjima i da ih učinimo prilagodljivim. Klima se danas vrlo brzo menja. Zbog toga se poljoprivrednici i izvođači pozicioniraju, bilo da se bave organskim ili konvencionalnim načinom uzgoja i biraju najbolji model kako bi mogli pametno i održivo da upravljaju usevima. To je buduća tema za sve nas, da osiguramo globalnu sigurnost hrane uprkos ograničenjima zaštite životne sredine".

Proizvodnju usmeravaju na sejalice i priključke za obradu zemljišta

Iz kompanije dodaju da će se njihov pogon u Harenu (Emsland) u kome su se proizvodile prskalice zadržati i da će ga proširiti kako bi se tu sastavljale sejalice. Ovaj korak omogućiće buduće širenje da bi se zadovoljio nagli porast potražnje za tim proizvodima i stvorio prostor za buduće modele te vrste mehanizacije kao i preciznu setvu. Takođe će se osloboditi dodatni kapaciteti u pogonu u Alpenu za proizvodnju opreme za obradu zemljišta. 

Napominju da je poljoprivrednicima koji već poseduju LEMKEN prskalicu zagarantovano stalno snadbevanje delova kao i stalni pristup korisničkoj službi, dok će porudžbine kupaca biti prihvaćene i realizovane do kraja godine.

Za više informacija obratite se kompaniji LEMKEN na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

LEMKEN Steketee Reorganizacija Sejalice Prskalice Inovacije


Autorka

Karolina Rastija

Više [+]

Karolina je magistrirala agroekonomiju, sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savete deli sa čitaocima Agrokluba!


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Bulevar Jovana Dučića 2, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: +381 69 780 345, e-mail: slavkovic@lemken.com web: http://www.lemken.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]