Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Snabdevenost namirnicama
  • 06.04.2020. 12:00

Ljajić: Problem isporuke južnog voća, ostalih namirnica ima dovoljna

Ministar trgovine Rasim Ljajić rekao je da građani treba da budu 'potpuno spokojni' kada je reč o snabdevenosti namirnicama i u narednom periodu.

Foto: JumpStory
  • 64
  • 2
  • 0

Ministar trgovine Rasim Ljajić izjavio je da će i ubuduće biti svih namirnica, kao i da su to informacije koje Vlada dobija od trgovaca i dodaje da jedino možemo imati malih poteškoća sa južnim voćem, zbog produženog vremena transporta, prenele su Novosti.

Da li zaista treba da se dezinfikuje hrana kupljena u prodavnici?

Jedini problem kada je u pitanju južno voće jeste što nema vozača dovoljno, duže se putuje i više se čeka na granicnim prelazima, ali ističe ministar, za ostale namirnice nema razloga za strah da ih neće biti. Kada je u pitanju grašak, za koji se navodi da ga nema dovoljno, Ljajić kaže da ga ima, ali da smo knap sa količinama i da ako bi bila redovna potražnja, onda bismo ga imali dovoljno.

"Kako se kriza bližila, imali smo povećanu potražnju. U svim gradovima u Srbiji dešavalo da rafovi budu ispražnjeni na sat, dva, tri dok ne stigne nova roba, ali od početka krize nije bilo ozbiljnijeg deficita, niti praznih prodavnica", kaže Ljajić za ovaj list.

"Građani treba da budu spokojni"

On je za Prvu televiziju rekao i da građani treba da budu 'potpuno spokojni' kada je reč o snabdevenosti namirnicama i u narednom periodu.

Naše tržište snabdeveno - krenuo izvoz brašna na KiM, a kvasac u Republiku Srpsku

"U smislu povećanja potražnje, najizraženija je bila nedelja od 9. do 15. marta, pre uvođenja vanrednog stanja što je bio slučaj i u drugim zemljama", kazao je ministar, a preneo list Danas.

Kao što smo ranije pisali, prvi kamioni natovareni brašnom, otišli su na Kosovo i Metohiju, nakon razrešenja situacije sa taksama i transportom, ali i nakon same stabilizacije zaliha brašna i kvasca za naše tržište. Vlada je odobrila izvoz kvasca u Republiku Srpsku, kako je najavljivano, dok je plasiranje ove namirnice na druga tržišta zabranjeno.


Tagovi

Isporuka voća Transport južnog voća Snabdevenost hranom Rasim Ljajić Namirnice


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Narodnu nošnju krasi prelep ukrasni kaiš.