Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa
  • 19.09.2020. 10:30
  • Vukovarsko-srijemska, Jarmina

Lopovi ne miruju: Požnjeli i odvezli suncokret, obrali lješnjake, ukrali 30 stabala šljive

Policijska izvješća puna su krađa na štetu poljoprivrednika.

Foto: Depositphotos/lacheev
  • 935
  • 129
  • 0

Ako neko vrijeme niste bili na polju ili u voćnjaku, možda je vrijeme da ih provjerite. Sudeći po policijskim izvješćima, zabilježen je niz krađa na štetu poljoprivrednika. 

Tako je u utorak, 15. rujna, 44-godišnjak iz Retkovaca prijavio policiji kako je u razdoblju od 10. do 14. rujna ovršen i otuđen suncokret koji je posijao na poljoprivrednoj površini veličine jedan hektar u blizini Jarmine.

Pričinjena šteta, navodi Policijska uprava vukovarsko-srijemska, procijenjena je na više tisuća kuna.

U nedalekoj Požeško-slavonskoj županiji, pak, isti je dan policijskim službenicima 53-godišnjakinja prijavila da je u razdoblju od 13. kolovoza do 12. rujna 2020., nedaleko mjesta Antunovac, sa površine zasađene lijeskom, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio veću količinu plodova lješnjaka u vlasništvu OPG-a.

U razdoblju od 30. kolovoza do 14. rujna, u mjestu Blinjski Kut na sisačkom području, nepoznati počinitelj je u voćnjaku 54-godišnjaka posjekao i ukrao 30 stabala šljive. Od oštećenog koji štetu procjenjuje na oko 50.000 kuna zaprimljena je kaznena prijava, a za počiniteljem se traga.

Godinama trpe krađe s polja, ne poduzme li se nešto spremni su i za masovni prosvjed

Na području Međimurske županije je u noći s nedjelje na ponedjeljak (13./14. rujna) u Štrukovcu, predjelu zvanom "Štuk“,  nepoznati počinitelj provalio u kontejner smješten u voćnjaku, vlasništvo OPG-a iz Zebanca te ukrao plinsku peć.

Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.


Tagovi

Krađa Policija Polja Voćnjak


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).