Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa
  • 27.07.2022. 17:00

Lopovluk u susjedstvu - s polja kradu luk, krastavce, tikvu, a opustošen i kokošinjac

Vlasnicima je pričinjena veća materijalna šteta, navode iz policije.

Foto: Depositphotos/kreatorex
  • 478
  • 121
  • 0

Između 23. i 25. jula, u poljskom predjelu zvanom "Kotec", u blizini Ivanovca, nepoznati počinitelj je s oranice ukrao oko 1.000 kg luka, objavila je Policijska uprava međimurska. Iz policije navode da će se protiv počinitelja podnijeti krivična prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U istoj županiji, ali 12. jula u poslijepodnevnim satima u Držimurcu, s njive koja se nadovezuje na stražnji dio dvorišta porodične kuće, nepoznati počinitelj ukrao je nekoliko stotina kilograma krastavaca od 31-godišnjeg vlasnika.

U razdoblju od 26. juna do 8. jula u polju zvanom "Bistrec", nedaleko Donjeg Vidovca, nepoznati je počinitelj s njive, vlasništvo OPG-a, ukrao petstotinjak kilograma tikava, sorte Golica.

Materijalna šteta u sva tri slučaja je procijenjena na po nekoliko hiljada kuna.

Nestalo vozilo s košnicama

Policijska stanica Vukovar je pak zaprimila prijavu 74-godišnjeg Osječanina u kojoj je naveo da mu je u okolini područja Ludvinaca nestao teretni automobil, kojeg nije koristio u prometu nego ga je prenamijenio za pčelarstvo.

Kako navode, u njemu je bilo i nekoliko desetaka košnica, ali bez pčela.

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske navode da je prijavitelju time pričinjena materijalna šteta u iznosu od više hiljada kuna. Provode se izvidi, a nadležnom državnom odvjetništvu će dostaviti krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinjeno djelo krađe.

Krađa rajčica i kukuruza

Kako piše icv, kradljivci su poharali i OPG Šelimber iz Sedlarice i to dva puta.

Prvo su u noći, sa 16. na 17. juli ukrali 300 kilograma paradajza iz plastenika, a potom s nedjelje na ponedjeljak, odnosno s 24. na 25. juli još 300 kg paradajza i 1.000 klipova kukuruza šećerca. 

Dodajmo i da je na području PU međimurske, brzom reakcijom interventnih policajaca pronađen kradljivac kokoši. Naime, 12. jula dvadesetak minuta nakon ponoći u Nedelišću, iz dvorišta porodične kuće u Ulici Sajmište, nepoznati počinitelj ukrao je 16 kokoši iz nezaključanog kokošinjca, vlasništvo 61-godišnjaka. 

Petnaestak minuta kasnije, između Nedelišća i Gornjeg Hrašćana, pronađen je 32-godišnjak od kojeg su oduzete ukradene životinje i vraćene vlasniku.


Tagovi

Krađa Vozilo Košnice Povrće Krađa kokoši


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

24

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 54,2%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 29,2%

Glasova: 2

Sve će biti isto 8,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,3%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]