Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uzgoj povrća
  • 17.06.2018. 19:15

Mališani iz Beograda naučili da seju i sade salatu

Deca iz vrtića "Zvezdana prašina" zasadili su svoje salate na farmi u okolini Beograda i sa nestrpljenjem čekaju da vide da li je njihov rad urodio plodom.

Foto: Pixabay / Jang
  • 207
  • 10
  • 0

Deca iz grada obožavaju pesmicu "Deda Mile ima farmu", ali malo ko od njih ima priliku da vidi kako ona zapravo izgleda. Mališani iz Beograda dobili su priliku da posete jednu u blizini svog grada, ali ne zbog životinja, nego zbog - povrća.  Grupa iz vrtića "Zvezdana prašina" naučila je mnogo, ali je i bila vredna. Sve uz pomenutu pesmicu!

Deci je objašnjeno kako se priprema zemljište za sadnju salate i šta je sve nakon toga potrebno da bi ona porasla u dobru i lepu biljku: "Prvo su obišli polje salate, naučili su kako se salata seje, kako se sadi, odnosno razliku između setve i sadnje. Pogledali su i mini lubenicu, koja je tek sada u fazi rasada, pa su se oduševili kako izgleda", objasnio je za RTS agronom Milijan Maroš

Nakon napornog rada, odmorili su se u hladu, uz sveže voće i priču o obavljenom poslu. Dečica su podelila svoje utiske, rekavši da im je najzanimljivije bilo da čupaju korove. Rekli su da su se lepo proveli i želeli bi opet da dođu. Za to će imati priliku već za mesec dana, kada će moći će da dođu i pogledaju kako salata napreduje. 


Izvori

RTS


Tagovi

Zelena salata Farma Vrtić Zvezdana prašina Milijan Maroš Sadnja zelene salate


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.