Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ToTy 2022
  • 12.09.2021. 12:00

Massey Ferguson ide po novu titulu traktora godine, u utrci su im dva modela

MF 8S.305 i MF 5S.145 finalisti su ovogodišnjeg natjecanja ToTy. Pokreće ih AGCO Power motor, a oba dolaze u varijanti Exclusive s Datatronic 5 zaslonom na dodir.

Foto: Austro Diesel
  • 304
  • 44
  • 0

Nakon što je sa svojim MF 8S.265 osvojio titulu traktora godine za 2021., Massey Ferguson odlučio je iskušati sreću na ovogodišnjem natjecanju u kategoriji ratarskih traktora s istom serijom, ali drugim modelom - MF 8S.305 Dyna-VT Exclusive, dok je za kategoriju voćarsko-vinogradarskih, brdskih i ostalih specijaliziranih traktora izabran MF 5S.145 Dyna-VT Exclusive.

"Sa zadovoljstvom mogu reći da je serija 8S dobro prihvaćena na terenu od strane poljoprivrednika. Sada se s ovim snažnijim traktorom samo nadovezujemo na taj uspjeh“, kazao je Thierry Lhotte, potpredsjednik i direktor Masseya Fergusona na nedavnom online događanju "Born to Farm" na kojem je između ostalog predstavljen i Toty finalist. 

Uzdanica od 305 konjskih snaga

Model MF 8S.305 opremljen je AGCO Power motorom od 7,4 litara. Maksimalnu snagu od 305 konjskih snaga postiže pri 1.850 o/min čime se štedi gorivo, smanjuje razina buke do 5,5 dBA i smanjuje sveukupno trošenje traktora. Najveći okretni moment 1280 Nm na 1.000 do 1.500 o/min što mu omogućuje zadržavanje inercije u najtežim uvjetima. 

Najmoćniji traktor iz ove serije opremljen je Dyna-VT mjenjačem koji povećava učinkovitost i omogućuje operaterima korištenje ručice Multipad ili nožne papučice za promjenu brzine prema naprijed, dok automatski prilagođavaju optimalnu brzinu motora ovisno o opterećenju i brzini. Osim što to omogućuje produktivniji rad, smanjuje i potrošnju goriva. 

Verzija Super Eco mjenjača Dyna-VT daje visoku učinkovitost, dopuštajući traktoru da postigne najveću brzinu od 40 km/h pri samo 1.450 o/min.

Massey-eva uzdanica prodaje se u Exclusive varijanti koja uključuje zaslon na dodir Datatronic 5 i MF vDisplay, aktivni ovjes kabine, automatski zračni ovjes, višenamjenske naslone za ruke i Multipad kontrole, četiri električna razdjelnika i 16 LED radnih svjetala. 

Massey-eva uzdanica prodaje se u Exclusive varijanti

Uz razmak od 24 cm između kabine i motora, jedinstveni "Protect-U" koncept pruža potpunu izolaciju kabine od buke, vrućine i vibracija. S razinom buke od samo 68 dB među najtišima je na tržištu, a s unutarnjim volumenom od 3,4 m2 također je među najprostranijim.

Srce sustava, kao što je već spomenuto, je intuitivni Datatronic od 5,9 inča dodirni zaslon. Ovaj individualni ekran kontrolira sve funkcije traktora i upravlja svim MF tehnologijama kao što su MF Guide, MF kontrola odjeljaka i kontrola količine kao i MF Task Doc za prikupljanje i prenos podataka.

Za dodatnu fleksibilnost rada, operateri mogu izabrati korištenje značajki precizne poljoprivrede putem opcionalnog terminala Fieldstar 5 ili zaslona Datatronic 5.

5S dostupan i s ugrađenim utovarivačem

O seriji 5S već smo pisali, no nije na odmet podsjetiti što krasi finalista u kategoriji voćarsko-vinogradarskih, brdskih i ostalih specijaliziranih - MF 5S.145 Dyna-6 Exclusive.

Traktor odlikuje četverocilindrični motor AGCO Power od 4,4 l, ispunjava odredbe o emisijama stupnja V zahvaljujući izravnoj tehnologiji "All-In-One" MF-a, dizajniranoj za cijeli životni vijek traktora što doprinosi smanjenju troškova održavanja. Maksimalnu snagu od 145 KS postiže pri 2260 o/min, a najveći okretni moment od 550 Nm pri 1.500 o/ min. 

Model Exclusive sadrži punu opremu opcija poput hidraulike od 110 litara/min, do osam elektroničkih klipnih razvodnih ventila, hidrauličkog joysticka, Multipad kontrole, prijenosa AutoDrive, automatskog klimatizacijskog uređaja, ovjesa kabine, Superluxe sjedala sa zračnim ovjesom i terminala sa zaslonom na dodir Datatronic 5.

Višenamjenski traktor 5S.145 pogoni četverocilindrični motor AGCO Power

ISOBUS prati sve funkcije traktora i upravlja svim ISOBUS kompatibilnim priključcima. Svim elementima paketa MF tehnologije/pametne poljoprivrede upravlja Datatronic 5. To uključuje automatsko navođenje MF Guide kao i MF kontrolu sekcije i MF kontrolu nanošenja koja od sada mogu kontrolirati do 36 sekcija i pet proizvoda.

Traktori ove serije pa tako i ovaj, izvrsni su utovarivači koji pružaju najbolju okretnost u industriji, odličnu vidljivost preko uskog, strmog poklopca motora i učinkovitu hidrauliku visokog protoka. Radovi utovara sada su puno jednostavniji zahvaljujući izvrsnim kontrolama prijenosa kao i kočenju u neutralni položaj te joysticku. Opcije krova Visio također pružaju jasan pogled na priključak u cijelom rasponu dizanja.

Što se tiče stražnje spojnice, ona je trozglobna i ponovno je dizajnirana za podnošenje većih tereta, a njezin je kapacitet podizanja povećan na 5.700 kg što je sedam posto više od prethodnika. Najnovija prednja spojnica, koja je razvijena za montiranje s novom ovješenom osovinom, integriranog je dizajna što pridonosi održavanju najboljeg polumjera okretanja u industriji od 4 m. Kapacitet je povećan s 2.500 kg na 3.000 kg zbog čega rukovatelj poboljšava učinkovitost obavljajući dva posla istodobno većim i širim priključcima.

MF 5S.145 dolazi u Exclusive paketu

"Svestrana serija MF 5S kombinira visoku učinkovitost, udobnost i okretnost s najboljom vidljivošću u klasi i posebnim značajkama koje ju čine ultimativnim traktorima utovarivačima", rekao je prilikom predstavljanja modela voditelj marketinga za Europu i Bliski istok Francesco Murro dodajući kako su ovi strojevi višenamjenski, mogu se koristiti u stočarstvu, ratarstvu kao i na mješovitim poljoprivrednim gospodarstvima.


Fotoprilog


Tagovi

Toty Massey Ferguson MF 8S.305 Dyna-VT Exclusive MF 5S.145 Dyna-VT Exclusive AGCO Power motor Datatronic 5 Traktor godine


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]