Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Massey Ferguson
  • 14.11.2019. 15:00

MF Next konceptni traktor inspiriran prvim slijetanjem na Mjesec

Massey Ferguson je na Agritechnici 2019. predstavio zanimljivu viziju traktora budućnosti kojim može upravljati operator, ali može raditi i autonomno. Njegov dizajn inspiriran je prvim slijetanjem čovjeka na Mjesec prije 50 godina.

Foto: Vedran Stapić
  • 377
  • 23
  • 0

Massey Ferguson je na Agritechnici 2019. predstavio viziju traktora. Njegov impresivni debi i revolucionarni dizajn inspirirani su prvim slijetanjem čovjeka na Mjesec prije 50 godina. Predstavnici MF-a za njega kažu da je probio brojne barijere i u velikoj mjeri dao novi smjer razvoju tehnologije.

MF Next utjelovljuje viziju Massey Fergusona traktora koji će raditi diljem svijeta, da je jednostavan za upotrebu i pristupačan svim poljoprivrednicima. Predstavljeni koncept traktora može dati daljnji smjer razvoju strojeva AGCO grupe.

Traktorom može upravljati vozač, ali on može raditi i autonomno. U kabini su tri digitalna displeja i nema upravljača. Stroj je opremljen sustavom kamera i senzora koji prepoznaju područje i omogućuju neovisan rad.

Ovisno o vrsti tla, automatski se podešava tlak u gumama, a LED rasvjeta usmjerava svjetlosne tokove u pravom smjeru i potrebnoj jačini.

vd
MF Next na sajmu Agritechnica u Hannoveru

Nakon slijetanja na Mjesec prije 50 godina, ljudi su promijenili percepciju o tome što je moguće, a što nije. "Ovaj mali korak na Mjesecu, prevladavanje naizgled nemogućeg izazova, pokrenuo je novu eru snažnijeg i drugačijeg razmišljanja", rekao je Thierry Lhotte, potpredsjednik i upravni direktor Massey Fergusona za Europu i Bliski Istok. 

Futuristički, ali praktični dizajn traktora Next Concept MF obuhvaća integrirane tehnologije za precizne poljoprivredne funkcije jednostavnog korištenja. Tu su integrirani brojni senzori i kamere, a nova je kabina bez upravljača s četiri postolja i s tri zaslona. Tu je i telemetrijski sustav s prijenosom podataka na servis upravljanja poljoprivrednim gospodarstvom i daljinskim dijagnostičkim funkcijama za održavanje. 

vd
Traktorom može upravljati vozač, ali može raditi i autonomno

Smanjena je i buka motora zahvaljujući ekskluzivnoj instalaciji koja pruža 25 cm prostora između poklopca i kabine, a što također poboljšava i hlađenje.

Senzori će pratiti parametre tla i usjeva, poput vlage i razine organske tvari. Istodobno, oni provjeravaju nedostatak hranjivih tvari i automatski donose odluke u stvarnom vremenu.


Tagovi

Massey Ferguson Next koncept MF Next Autonomni traktor Agritechnica AGCO


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]